Hogyan töröld ki a pasit az életedből? Ha már nem bírod cérnával

A szeretett pasi nem viszonozza az érzelmeidet? Szabadulj meg tőle! Elmondjuk, hogyan.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A reménytelen szerelem könnyen megnehezítheti az ember napjait, akár együtt voltatok valaha, akár nem.

Nem lehet erőltetni a felejtést, de tehetsz néhány lépést annak érdekében, hogy a lehető legkisebbre csökkentsd a szenvedés mértékét.

Ne nyomd el a rossz érzéseket!

A legfontosabb, hogy ne ess az elfojtás hibájába. Lehet, hogy ez tűnik a könnyebb útnak, de hosszú távon egyáltalán nem kifizetődő, mert ha nem dolgozod fel megfelelően a helyzetet, sokkal tovább húzódhat a nemkívánatos állapot. Ráadásul minden egyes apróság, amiről eszedbe jut a pasi, csak feltépi majd a sebeket.

Bármilyen nehéz is, éld meg a rossz érzéseket is, mert így rövidebb ideig szenvedsz majd. Inkább legyen néhány nehéz napod, mint hogy még hosszú időre sebezhetővé és depresszióra hajlamossá válj.

Fontos az is, hogy ne csapd be magad, és ne kergess hiú ábrándokat. A lezárás sohasem könnyű, de ha belátod, hogy a saját érdekedben ez a legjobb, amit tehetsz, menni fog.

Beszéld ki magadból!

Ha úgy érzed, egyedül nem birkózol meg a teherrel, vonj be egy olyan személyt is a folyamatba, akiben megbízol, és tudod, hogy bármiről beszélhetsz vele - legyen ő akár az anyukád, akár a testvéred, akár a legjobb barátnőd. Ha vele átbeszélitek a helyzetet, megkönnyebbülsz, és azonnal jobban érzed majd magad.

Ez nemcsak azért jó, mert érezheted, hogy nem vagy egyedül: mivel valószínűleg a bizalmasod ismer téged a legjobban, lehet, hogy olyan tanácsokkal is tud szolgálni, amelyek megkönnyítik számodra a lelki gyógyulás folyamatát.

Légy nyitott!

Sokan úgy tartják, hogy egy nagy szerelmet csak egy új tud maradéktalanul feledtetni. Ebben lehet valami, ezért érdemes nyitott szemmel - és nyitott szívvel - járnod-kelned. Persze ez nem azt jelenti, hogy úgy ugorj bele valamibe, hogy még nem vagy felkészülve rá, és csak búfelejtőnek szánod az egészet. Ez sem magaddal, sem a másik féllel szemben nem tisztességes.

Már az is sokat segíthet a lelki békéd és az önbizalmad helyreállításában, ha egyszerűen csak észreveszed, hogy más fiúk is vannak a világon, sőt, történetesen sokan boldogok lennének, ha őket tüntetnéd ki a figyelmeddel.

Ezt is szeretjük