Nagy fordulat: ennyit változott egy év alatt az, hogy mit tartanak fontosnak a magyarok a munkahelyükkel kapcsolatban

Hogyan választunk munkahelyet? Kiderült: anyagi biztonságra és stabilitásra vágynak a magyar munkavállalók.

GettyImages-644162813

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Felértékelődött az anyagi biztonság, a stabilitás és a hosszú távú karrier szerepe a munkavállalók körében. Bár továbbra is az alapbér a legfontosabb szempont a munkahelyválasztási preferenciák között, a karrier és a túlóra-kifizetés fontosabb lett a rugalmas munkaidőnél és a kiszámítható időbeosztásnál - állapította meg a PWC Magyarország idei munkaerőpiaci preferenciákat felmérő kutatása.

A vállalat közleménye szerint a mintegy 25 ezer megkérdezett részvételével végzett felmérés azt mutatta, hogy a 2021-es eredményekhez képest visszaszorultak a jólléthez köthető elemek, mint a home office lehetősége, a felettes személye vagy a kollégákkal való jó kapcsolat. Az egyetemi hallgatók és a 11-12. évfolyamos középiskolások válaszait vizsgálva megállapították, hogy a diákok számára a munka és a karrier kevésbé fontosak, helyettük az alapbér a legfontosabb tényező, ezt követi a túlóra-kifizetés és a karrierlehetőségek.

A fiatalok az otthoni munkavégzést kevésbé preferálják, inkább a személyes jelenlétet részesítik előnyben. Reguly Márta, a PwC Magyarország HR-szakembere szerint napjainkban fokozott figyelmet kell fordítani a munkavállalók támogatására annak érdekében, hogy a kedvezőbb gazdasági környezetben újrainduló fejlődés megalapozható legyen. Továbbá kulcsfontosságú a vállalat jövőállósága is, amelynek eszköze lehet a vezetőfejlesztés, a rugalmasság és az innovációs képesség megőrzése - tette hozzá a szakember.

A PwC Magyarország kiosztotta a 2022 Legvonzóbb Munkahelye Díjakat is, összesen tíz iparági, valamint egy összesített kategóriában, ez utóbbit Audi Hungária érdemelte ki, amely az autóipari gyártó kategóriában is első lett.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A gyártó területen a Bosch-csoport, a kiskereskedelem területén a Lidl Magyarország, az energetika és közüzem kategóriában a Mol Magyarország, a gyógyszeriparban a Richter Gedeon Zrt., a szolgáltató központi területen a bp Hungary, az FMCG kategóriában a Coca-Cola, a pénzügyi szolgáltatóknál az OTP Bank, a technológiai területen a Microsoft Magyarország, a telekommunikáció és média kategóriában a Magyar Telekom nyert.

Fotók: Getty Images

3 dolog, amitől boldogabb lesz a magyar munkavállaló

A munkavállalóknak nemcsak a bérük fontos, hanem azon kívül is vannak dolgok, amiktől sokkal elégedettebbek lennének az aktuális munkahelyükkel.

Ezt is szeretjük