Hoffmann Rózsa visszatér, és lecsap a hallgatókra
Nem pihen az egykori államtitkár, most a hallgatói szervezeteket vonná szorosabb ellenőrzés alá.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hoffmann Rózsáról keveset hallottunk, mióta nem államtitkár, de most ismét országos jelentőségű ügyben szólalt meg. Hoffmann sokkal szigorúbban ellenőrizné a diákokat képviselő szervezeteket.

Arra is emlékeztetett, hogy ő az oktatást érintő minden ügyben a nagyobb szigor oldalán állt. Hiába nem államtitkár többé, továbbra sem tétlen.

Hoffmann rövid pórázon tartaná a hallgatói szervezeteket

Hoffmann jelenleg a parlament kulturális bizottságának alelnöki tisztjét tölti be. Egy újságírói kérdésre válaszolva ismét oktatásügyben fejthetett ki véleményt. Szerinte alaposan át kellene tekinteni a hallgatói önkormányzatok tevékenységét, van-e olyan jogosítványuk, mellyel esetleg visszaélhetnek.

Hoffmann elmondta, még a héten találkozik a felsőoktatási államtitkárral, akivel megvitatják a helyzetet. Az ELTE gólyatáborában történt esetről elmondta, az erőszak minden formáját elítéli.

Augusztus végén az ELTE tanítóképzőjének gólyatáborában az esemény fotósa megerőszakolt egy lányt. Mint később kiderült, a szervező hallgatói önkormányzat elnöke tudott arról, hogy a férfinak korábban már voltak hasonló ügyei, mégis részt vehetett az eseményen. A történtek után az ELTE rektora vizsgálatok sorát indította el.

Az esettel ebben a cikkünkben foglalkoztunk bővebben.

Könyvet ír a kegyvesztett egykori államtitkár

Hoffmann Rózsa az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkáraként 2010-től volt felelős az oktatásért. A felsőoktatási átalakításokat követő botrányok miatt 2013-ban Balog Zoltán miniszter elvette tőle a felsőoktatás területét, a tavaszi választás után pedig már nem számított rá a miniszterelnök a kormányában.

Az ex-államtitkárt még ma is érik támadások az oktatási rendszer drasztikus átalakítása miatt. Legutóbb a tankönyvek botrányos tartalma miatt kritizálták. Hoffmann volt ugyanis az, aki egy tavaszi levélben még államtitkárként megszabta a tanároknak, hogy mely kiadók termékeit választhatják. Az egykori államtitkár a Facebookon is feltűnően aktív, sőt, könyvet ír a köznevelés megújításáról.

Te ismered a kormány jelenlegi tagjait? Itt az alkalom, hogy megtudd, pontosan kik döntenek az ország ügyeiről.

Képek: MTI/Koszticsák Szilárd; mobilon megjelenő: Facebook.com/Hoffmann Rózsa.

Ezt is szeretjük