Egy volt amerikai katona azt állítja, nála van Hitler vécédeszkája - A Führer berghofi otthonából csente el a relikviát

Hihetetlen történettel állt elő.

GettyImages-862153708

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Michael Borch, egy volt amerikai katona fia azt állítja, hogy apja 1945-ben elhozta Hitler vécédeszkáját a Führer berghofi otthonából.

A nem mindennapi relikviát közel 18 ezer dollárért árverezték el. De több ezer dollárért kelt el a vezér fésűje és borotválkozószettje is.

Hitler ellopott vécédeszkájának története

A rettegett diktátor, Adolf Hitler Bajor-Alpokban álló háza nyári rezidenciaként és nyaralóként szolgált. Olyan emberek fordultak meg benne, mint Benito Mussolini olasz fasiszta miniszterelnök és Heinrich Himmler SS-vezető. 

GettyImages-613456462
Fotó: Hulton Deutsch / Getty Images Hungary

Ám bukása után más ingatlanjaival együtt ezt is lefoglalták. Kiürítésében számos katona vett részt, többek között egy fiatal, franciául és németül beszélő amerikai, Ragnvald Borch. Őt azért küldték, hogy kapcsolatot tartson a francia hadosztállyal. 

Elmondása szerint, amikor megérkezett a helyszínre, a többi egyenruhás azt mondta neki, bármit elvihet a házból: a vécédeszkát választotta. Azt, miért pont ezt a tárgyat szerette volna magával vinni, azzal indokolta, hogy ez lehetett a lehető legközelebb a Führerhez. 

Osztoznia kell a hírnéven

A katona fiának, Michaelnek azonban osztoznia kell a hírnéven, ugyanis nem az övé az egyetlen ehhez hasonló vécédeszka. E gy florence-i férfi, bizonyos Greg Kohfeldt ugyanis azzal dicsekedhet, hogy ő a Hitler jachtjáról származó egyik vécé büszke tulajdonosa.

GettyImages-615315280
Fotó: Historical / Getty Images Hungary

Ezt jelenleg a garázsában lehet megtekinteni, ahol még az sem tilos, hogy „trónolás” közben készítsenek fotókat magukról a látogatók.

Olvass tovább! Azt állította, megtalálta Hitler naplóit, hatalmas botrány lett belőle

A német szövetségi levéltárba (Bundesarchiv) kerül a számos kézírásos füzetből álló dokumentumgyűjtemény, amelyet a Stern magazin Adolf Hitler náci diktátor naplóiként vásárolt meg, és mutatott be negyven éve, de hamar kiderült róla, hogy minden sora hamisítvány.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük