8 elképesztően élethű festmény, amik szinte leugranak a papírról: úgy néznek ki, mint a fotók

A művész festményeinek minden egyes milliméterét aprólékosan kidolgozta, míg végül megszülettek fotószerű képei.

nyitókép festmények
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kanadai származású művész hiperrealista festményei elképesztően élethűek, olyannyira, hogy egynéhányról nehéz elhinni, hogy tényleg festővászonra készült alkotásokról van szó. 

De Kit King festőművész többméteres alkotásai egytől egyig a keze nyomán születtek, olykor utólag belevisz némi absztraktivást, különszedi a kép darabjait, majd máshogy egymás mellé illeszti őket.

Fotószerű festmények

- A szüleim művészek voltak, szóval én ezzel együtt nevelkedtem, számomra az élet szerves része a művészet. Inkább nevezném elmeállapotnak, ez egy létezés, egy módja annak, ahogy látod a világot - nyilatkozta a Bored Panda oldalán.

- Nincsenek beállításaim, amik inspirálnának. Szerintem a létezés maga inspiráló. Minden a fizikai világból, ahogy a fény rásüt valamire, ahogy az élet metafizikai aspektusai megjelennek, mint az emberek belső állapotai, azok inspirálnak. Szeretem a kézzelfogható, és a megfoghatatlan világ elemeit párosítani egymással, megpróbálok létrehozni egy teret, ami egyesíti őket. Ihletből nincs hiány. Elárasztanak. Mindennap érzem, ahogy hömpölyög bennem az inspiráció és az alkotási vágy. Enélkül nincs élet. A művészet az élet, vagy még inkább: az élet a művészet, amiben én csak egy aprócska inda vagyok - fejezte be gondolatát a festő, akinek lélegzetelállító alkotásai magukért beszélnek.

(Képek forrása: kit_king / Instagram, Kit King / Facebook, Kit King / Youtube, kitkingart.com a képek felhasználást Kit King engedélyezte)

Ezt is szeretjük