Az Oscar előtt lesznek még más díjátadók - Épp most zajlik egy nemzetközi itt, Budapesten
A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál keretében beszélgetni lehet majd az alkotókkal és a színészekkel is.

gyozelem-siker-trofea-dij
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész ország Oscar-lázban ég, mióta kiderült, hogy Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét jelölték a rangos díjra. A díjátadóig azonban sok víz lefolyik még a Dunán, addig is, hétvégén egy neves nemzetközi filmfesztivál díjazza majd a legkiválóbb alkotásokat. 

A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál értékelni fog többek között két, Oscarra is jelölt filmet. A vetítések után pedig nemcsak a zsűrinek, de a nézőknek is lehetőségük nyílik beszélgetni az alkotókkal, színészekkel. A Piranesi építészeti díjért is most folyik a verseny, ami szintén remek programlehetőségeket nyújt hétvégére. Mutatunk még néhány szuper időtöltést, egyet a bor szerelmeseinek is február 1-jére!

Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

Budapest, Cinema City Aréna: január 23-28.

Az idei legjobb európai dokumentumfilm, a Communion - Az én vérem, két Oscar-jelölt - I am not your negro - Nem vagyok a rabszolgád, Watani, my Homeland - Hazám, Watani -, valamint hét Európa Filmdíjra jelölt film is szerepel a január 23-28-ig tartó Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál programjában. 

A vetítések után közönségtalálkozók és szervezett beszélgetések, viták keretein belül a nézőknek és a szakmának lehetősége nyílik az alkotókkal és a filmek szereplőivel beszélgetni. 25 főből álló rangos nemzetközi zsűri, diákzsűri, valamint lelkes nyugdíjas filmrajongókból álló zsűri dönt a pénz- és egyéb díjakról.

Bővebb információk itt olvashatók.

Piranesi-díj: Nemzetközi Építészeti Kiállítás

Budapest, FUGA: január 17 - február 5.

A Piráni Építészeti Napok a világ egyik legnagyobb múltú nemzetközi építészeti konferenciája, mely minden évben bemutatja a legfrissebb építészeti trendeket és a leginnovatívabb térformálási ötleteket. A konferenciát több kapcsolódó építészeti kiállítás is kíséri, közülük a legfontosabb a Nemzetközi Piranesi Építészeti Kiállítás: az előző két év munkáiból Ausztria, Csehország, Görögország, Horvátország, Magyarország, Olaszország, Szlovákia és Szlovénia jelölőbizottságai választják ki országonként azt az öt projektet, mely bemutatkozik a tárlaton, és versenybe száll a Piranesi-díjért.

Bővebb információk itt olvashatók.

A cikk az ajánló után folytatódik

Esküvő Kiállítás

Budapest, Papp László Budapest Sportaréna: január 27-28.

Az esemény a maga nemében páratlannak mondható, hiszen a hazai esküvői szakma itt képviselteti magát a legmagasabb kiállítói létszámmal óriási alapterületen, illetve ennek következtében hatalmas érdeklődéssel kísérve. Itt minden megtalálható lesz, ami egy tökéletes esküvő megrendezéséhez kell. A kínálat szerteágazó és minden igényt kielégítő, a rendezők nemcsak a házasulandókra, hanem a bálokra és egyéb családi eseményekre készülőkre is gondolnak.

Bővebb információk itt olvashatók.

Furmint Február Nagy Kóstoló

Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum: február 1. csütörtök, 16:00-21:00 között

Tavaly óta február 1-jén ünnepeljük a Nemzetközi Furmint Napot, idén pedig pont ezen a napon rendezik a Furmint Február Nagy Kóstolóját a városligeti Vajdahunyad várában. A kóstolón várhatóan közel száz kiállító legalább 150 prémium borát ízlelhetik meg a látogatók. A kínált borok között lesznek pezsgők is, és az édes borok, aszúk szerelmesei sem fognak csalódni.

A különleges helyszín korlátozott befogadóképessége miatt érdemes a jegyeket előre megvásárolni, így február 1-jén egy délután alatt átfogó képet szerezhet az ember a fajtáról, és körbeutazhatja a Kárpát-medence legjobb borvidékeit egyetlen pohár segítségével.  

Bővebb információk itt olvashatók.

Budapest Bár koncert

Budapest, A38 Hajó: január 28. vasárnap, 20:00 órától

A Budapest Bár fennállásának tizedik évfordulóját tíz koncertes sorozattal ünnepelte tavaly, az évet pedig tíz állomásos afterparty-turnéval kezdik, melynek egyetlen budapesti állomása a Budapest Bár kedvenc klubja, az A38 Hajó. A zenekar ezúttal a Budapest lemez dalaival színesíti a már jól ismert repertoárt. Az A38-on alig lehet abbahagyni a koncertet, olyan jó mindig a buli, úgyhogy most is hosszú koncertre lehet számítani. A Farkas Róbert vezette Budapest Bár zenekar mellett fellép Behumi Dóri, Németh Juci, Lovasi András, Mező Misi, Keleti András, Szűcs Krisztián és Frenk.

Bővebb információk itt olvashatók.

Ezt is szeretjük