Milyen irányba változik a magyar konyha? Gasztrohírességek keresik a választ

Koncertek, filmvetítések, gyermekprogramok, gasztronómiai bemutatók lesznek a hétvégén Budapest több helyszínén.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Koncertek, filmvetítések, gyermekprogramok, gasztronómiai bemutatók lesznek a hétvégén Budapest több helyszínén.

Szinte hihetetlen, de már a tizenkettedik alkalommal várják az érdeklődőket a budapesti Belvárosi Fesztiválra. Az évek alatt fokozatosan bővülő rendezvénysorozat ezúttal is a legismertebb hazai előadókat vonultatja fel, de lesznek gasztronómiai programok, és a gyerekek sem fognak unatkozni.

Május utolsó hétvégéjén Budapest szívében a szervezők ingyenes koncertekkel, gasztrohírességekkel és meglepetésvendégekkel csalogatják az érdeklődőket.

Gasztroforradalom

Budapest, Hadik, május 28. 18 órától

A hazánkba beköszöntött gasztroforradalmat ünnepelve kerekasztal-beszélgetésre várják a téma iránt érdeklődőket a Hadikban. Az Absolut ezúttal olyan neves szakembereket hívott asztalához, mint Mautner Zsófi, Wossala Rozina, Czinege Tamás és Kárai Dávid.

A találkozón olyan kérdésekre keresik a választ, mint például: milyen irányba változik a magyar konyha? Vajon mi lehet a kedvenc fogásunk? Mitől lehet sikeres egy étterem vagy épp mi érdekli a legjobban a közönséget, ha szakácskönyvekről van szó?

További információ a rendezvényről itt olvasható.

Belvárosi Fesztivál

Budapest, belváros, május 25-27.

Az V. kerület idén is fesztiválhelyszínné alakul május utolsó hétvégéjén. Belváros-Lipótváros Önkormányzata 12. alkalommal, 2018. május 25-27-én rendezi meg a Belvárosi Fesztivált öt helyszínen: a Szabadság téren, az Erzsébet téren, a Zrínyi utcában, a Vigadó téren és a Belvárosi Piacon.

Ahogy már megszokhattuk, most is a legnépszerűbb előadókkal kedveskednek a közönségnek a szervezők, hiszen fellép többek közt a Kiscsillag, az Irie Maffia, az Elefánt, a Magashegyi Underground, a Fish!, az Anima Sound System, a PASO, Korda György és Balázs Klári, Soltész Rezső, Charlie, Kovács Kati, a Rájátszás, a Parno Graszt és a Boban Markovic Orkestar is.

További információ a rendezvényről itt olvasható .

Romani Film Fest

Budapest, Art+ Cinema, május 24-27. Romani Film Fest

Az 1848-49- es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójához kapcsolódik az idei Budapesti Nemzetközi Cigány Filmfesztivál, melynek programjait 2018. május 24. és 27. között látogathatják az érdeklődők. A szervezők az immár nyolcadik alkalommal megrendezett eseménysorozattal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a romák abszolút részesei voltak a magyarság egyik legfontosabb történelmi pillanatának: körülbelül hatezer cigány honvéd harcolt a szabadságharcban.

A fesztivál hagyományaihoz híven ismét számos izgalmas filmmel, kerekasztal-beszélgetéssel, workshopokkal, koncertekkel készülnek a közönségnek. A fő cél a kisebbségi kultúra megismertetése, a különböző kultúrájú emberek közti hasonlóságok bemutatása, a kisebbségi és a többség közötti párbeszéd elősegítése.

További információ a rendezvényről itt olvasható.

Budapest Folk Fest

Fonó Budai Zeneház, Várkert Bazár, május 23-27.

A folk egy mély kút, ahonnan megannyi más stílus is táplálkozik, kimeríthetetlenül gazdag, személyes, egyszerű, befogadó. Kevés jobb szabadtéri koncerthelyszín akad Budapesten, mint a Várkert Bazár. Gyönyörű kilátás nyílik a Dunára, az esti fényben fürdő és nyüzsgő pesti oldalra, a dunai hidakra és a méltóságteljesen magasodó Várhegyre.

Ülhetsz, állhatsz, táncolhatsz, ugrálhatsz, énekelhetsz, kiabálhatsz, lógathatod a lábad a várfalról, borozhatsz a teraszon vagy a fűben heverészve. A Budapest Folk Fest programjait bárhogy élvezheted!

További információ a rendezvényről itt olvasható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Óbudai kézműves sörök fesztiválja

Kisüzem 2018 - Óbudai Fő tér, május 25-27.

Az óbudai Fő téren ingyenes zenei programokkal, 26 sörfőzde mintegy 200 kézműves sörével, valamint gasztrocsemegékkel, érdekességekkel, bemutatókkal és sörfőzde workshopokkal várják a keserű nedű szerelmeseit, a magyarországi Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének közreműködésével.

További információ a rendezvényről itt olvasható.

Sergent Garcia, Pompás Kalotaszeg

Várkert Bazár, május 25. 19 órától

Bruno Garcia 1997-ben mutatkozott be Párizsban - akkor még a Ludwig Von 88 élén - a New Morning Club latin zenei fesztiválján. Akkoriban a punkot, a reggae-t és a latin melódiákat keverő sound systemsben utazott, a hirtelen siker hatására azonban néhány hét múltán új csapatot szervezett. Ez lett a Sergent Garcia, mely a raggamuffin és a salsa ötvözetéből alkotott salsamuffin műfajteremtője, 1999-es Un poquito quema'o című debütáló albumával pedig Franciaország - és az európai latin zenei színtér - egyik legkedveltebb zenekara lett. Koncertjeit a napsütéses karnevál és a határtalanság szinonimájaként tartják számon, melyből a latin zenei irányzatok - salsa, son, cha-cha, rumba, cumbia - , továbbá a ragga, a ska és a reggae mellett a cigányzenék és az észak-afrikai irányzatok rajongói is kiszippanthatják a magukét. Legújabb albuma, a 2007-es Mascaras mexikói színektől pompázott.

További információ a rendezvényről itt olvasható.

Ezt is szeretjük