Milyen irányba változik a magyar konyha? Gasztrohírességek keresik a választ
Koncertek, filmvetítések, gyermekprogramok, gasztronómiai bemutatók lesznek a hétvégén Budapest több helyszínén.

etel-adag-tanyer
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte hihetetlen, de már a tizenkettedik alkalommal várják az érdeklődőket a budapesti Belvárosi Fesztiválra. Az évek alatt fokozatosan bővülő rendezvénysorozat ezúttal is a legismertebb hazai előadókat vonultatja fel, de lesznek gasztronómiai programok, és a gyerekek sem fognak unatkozni.

Május utolsó hétvégéjén Budapest szívében a szervezők ingyenes koncertekkel, gasztrohírességekkel és meglepetésvendégekkel csalogatják az érdeklődőket.

Gasztroforradalom

Budapest, Hadik, május 28. 18 órától

A hazánkba beköszöntött gasztroforradalmat ünnepelve kerekasztal-beszélgetésre várják a téma iránt érdeklődőket a Hadikban. Az Absolut ezúttal olyan neves szakembereket hívott asztalához, mint Mautner Zsófi, Wossala Rozina, Czinege Tamás és Kárai Dávid.

A találkozón olyan kérdésekre keresik a választ, mint például: milyen irányba változik a magyar konyha? Vajon mi lehet a kedvenc fogásunk? Mitől lehet sikeres egy étterem vagy épp mi érdekli a legjobban a közönséget, ha szakácskönyvekről van szó?

További információ a rendezvényről itt olvasható.

Belvárosi Fesztivál

Budapest, belváros, május 25-27.

Az V. kerület idén is fesztiválhelyszínné alakul május utolsó hétvégéjén. Belváros-Lipótváros Önkormányzata 12. alkalommal, 2018. május 25-27-én rendezi meg a Belvárosi Fesztivált öt helyszínen: a Szabadság téren, az Erzsébet téren, a Zrínyi utcában, a Vigadó téren és a Belvárosi Piacon.

Ahogy már megszokhattuk, most is a legnépszerűbb előadókkal kedveskednek a közönségnek a szervezők, hiszen fellép többek közt a Kiscsillag, az Irie Maffia, az Elefánt, a Magashegyi Underground, a Fish!, az Anima Sound System, a PASO, Korda György és Balázs Klári, Soltész Rezső, Charlie, Kovács Kati, a Rájátszás, a Parno Graszt és a Boban Markovic Orkestar is.

További információ a rendezvényről itt olvasható .

Romani Film Fest

Budapest, Art+ Cinema, május 24-27. Romani Film Fest

Az 1848-49- es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójához kapcsolódik az idei Budapesti Nemzetközi Cigány Filmfesztivál, melynek programjait 2018. május 24. és 27. között látogathatják az érdeklődők. A szervezők az immár nyolcadik alkalommal megrendezett eseménysorozattal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a romák abszolút részesei voltak a magyarság egyik legfontosabb történelmi pillanatának: körülbelül hatezer cigány honvéd harcolt a szabadságharcban.

A fesztivál hagyományaihoz híven ismét számos izgalmas filmmel, kerekasztal-beszélgetéssel, workshopokkal, koncertekkel készülnek a közönségnek. A fő cél a kisebbségi kultúra megismertetése, a különböző kultúrájú emberek közti hasonlóságok bemutatása, a kisebbségi és a többség közötti párbeszéd elősegítése.

További információ a rendezvényről itt olvasható.

Folkór népszokások népviselet

Budapest Folk Fest

Fonó Budai Zeneház, Várkert Bazár, május 23-27.

A folk egy mély kút, ahonnan megannyi más stílus is táplálkozik, kimeríthetetlenül gazdag, személyes, egyszerű, befogadó. Kevés jobb szabadtéri koncerthelyszín akad Budapesten, mint a Várkert Bazár. Gyönyörű kilátás nyílik a Dunára, az esti fényben fürdő és nyüzsgő pesti oldalra, a dunai hidakra és a méltóságteljesen magasodó Várhegyre.

Ülhetsz, állhatsz, táncolhatsz, ugrálhatsz, énekelhetsz, kiabálhatsz, lógathatod a lábad a várfalról, borozhatsz a teraszon vagy a fűben heverészve. A Budapest Folk Fest programjait bárhogy élvezheted!

További információ a rendezvényről itt olvasható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Óbudai kézműves sörök fesztiválja

Kisüzem 2018 - Óbudai Fő tér, május 25-27.

Az óbudai Fő téren ingyenes zenei programokkal, 26 sörfőzde mintegy 200 kézműves sörével, valamint gasztrocsemegékkel, érdekességekkel, bemutatókkal és sörfőzde workshopokkal várják a keserű nedű szerelmeseit, a magyarországi Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének közreműködésével.

További információ a rendezvényről itt olvasható.

Sergent Garcia, Pompás Kalotaszeg

Várkert Bazár, május 25. 19 órától

Bruno Garcia 1997-ben mutatkozott be Párizsban - akkor még a Ludwig Von 88 élén - a New Morning Club latin zenei fesztiválján. Akkoriban a punkot, a reggae-t és a latin melódiákat keverő sound systemsben utazott, a hirtelen siker hatására azonban néhány hét múltán új csapatot szervezett. Ez lett a Sergent Garcia, mely a raggamuffin és a salsa ötvözetéből alkotott salsamuffin műfajteremtője, 1999-es Un poquito quema'o című debütáló albumával pedig Franciaország - és az európai latin zenei színtér - egyik legkedveltebb zenekara lett. Koncertjeit a napsütéses karnevál és a határtalanság szinonimájaként tartják számon, melyből a latin zenei irányzatok - salsa, son, cha-cha, rumba, cumbia - , továbbá a ragga, a ska és a reggae mellett a cigányzenék és az észak-afrikai irányzatok rajongói is kiszippanthatják a magukét. Legújabb albuma, a 2007-es Mascaras mexikói színektől pompázott.

További információ a rendezvényről itt olvasható.

Ezt is szeretjük