Félelem és reszketés Budapesten: az év legfélelmetesebb éjszakái jönnek
Móka és rettegés a moziban, és az ősz legjobb bulija.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyre többen örvendeznek a viccesen riogatós tökös ünnepnek. Sokan vallják ugyan, hogy nem szükséges mindent átvenni a tengerentúlról, a Halloween azonban nem árt senkinek. Ha csak arra fókuszálsz, hogy egy jót mulass a barátaiddal, vagy vidámító, meleg narancsszínbe öltöztesd az otthonodat, akkor pont megfelel erre a szellemek és boszorkányok fiesztája.

Félelem és reszketés éjszakája

A Félelem és reszketés éjszakája komorabban hangzik, mit amit valójában takar. Négynapos nonstop Halloween-őrület várja a vérbeli rajongókat a Gozsdu udvarban. Ez lesz a legnagyobb jelmezbál Budapesten, az élethű izgalmakról pedig embernagyságú mozgó és beszélő zombik gondoskodnak. A programokról az esemény Facebook-oldalán tájékozódhatsz. Október 27-től november 1-ig bármikor becsatlakozhatsz a fergeteges buliba.

Tökös partik szerte a városban

Ma már Budapesten is sok vidám és horrorisztikus buliban öltözhetsz be te is Drakulának vagy zombinak. De ha végképp nem vonz a borzalmak éjszakája, mi akkor is tudunk remek elfoglaltságot ajánlani az utolsó októberi hétvégére, legfőképpen a filmek világában.

A Budapest Töklámpás Fesztivál október 29-én várja azokat, akik szívesen közszemlére bocsátják a töküket - a szépen faragott narancssárga példányra gondolunk. A szervezők nemeslelkűen összekötik a kellemest a hasznossal, mivel jótékonykodni is lehet az esti lámpásos felvonuláson.

Ha a tök mellé egy-két konzervet vagy tartós élelmiszert is tudsz vinni a Hősök terére, azt az arra rászoruló gyermekek fogják neked megköszönni. 19 órakor kezdődik a buli, és megér egy remek fotót a világító mécsesekkel telerakott tér látványa!

Hahota és borzongás a mozikban

Kevés olyan színész van, aki maradéktalan népszerűségnek és szeretetnek örvend, mint az idén nyáron elhunyt Bud Spencer. Szomorú apropója ez a Corvin moziban tartandó Bud Spencer és Terence Hill Filmünnep október 30-án, vasárnap.

Ám Piedone biztosan azt akarná, hogy mindenki újra hangosan kacagjon az olyan klasszikusokon, mint az És megint dühbe jövünk, a Kincs, ami nincs vagy a Nincsen kettő négy nélkül. A kedvelt páros filmvetítéseit egyéb kísérőrendezvények követik, és megkóstolhatod Bud kedvencét is, a hagymás babot.

Északról begyűrűzik a rettenet

Kedveled a borongós skandináv film noir hangulatot? Ott a helyed az október 26-tól 30-ig tartandó exkluzív Skandináv Filmfesztiválon. Az északi népek celluloidtörténeteiért akkor kezdett el rajongani a világ, amikor vásznakra került a zseniálisan borzadályos Stieg Larsson féle Millennium-trilógia.

Azóta pazarabbnál pazarabb sorozatokkal és filmekkel sokkolnak minket a viking leszármazottak, mint például az Egy gyilkos ügy, a Híd, a Wallander széria, vagy a Nyomtalanul és a Fácángyilkosok thriller. Az északi kultúrának, könyveknek és filmeknek komoly rajongótábora van itthon, hozzájuk csatlakozhatsz most hétvégén egy hamisítatlan, Ikea-idilltől mentes, zsigeri borzongásra.

Ezt is szeretjük