Ha csak egy magyar filmet nézel meg ősszel, ez legyen az!
Nem szabad kihagyni
Ezen a hétvégén is változatos programok várnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az őszt azért is lehet imádni, mert tele van jobbnál jobb gasztronómiai és kulturális fesztiválokkal. A szezon betakarításai olyan programokat garantálnak, melyeken örömmel vesz részt mindenki. Idénye van a szüretnek, vele együtt érkezik a jó bor is az asztalokra, a tökök is a tányérra kerülnek, és hamarosan eljön a nemes pálinkák és fűszeres kolbászok ideje is.

Addig is színezd meleg narancssárgára az otthonodat, süss egy kis tököt és gesztenyét, majd vedd nyakadba a várost, ami újfent nem hagy cserben, és több tucat művészeti és kulináris megmozdulással vár.

Kutatók éjszakája

Ha már ma este útra kelnél, és érdekel a tudomány, ne hagyd ki a 2016-os Kutatók éjszakáját! Ide kattintva a honlapon megtalálsz minden információt a helyszínekről és a programokról, amire szükséged lehet, és ne feledd: a belépés ingyenes!

Tök jó fesztivál!

Szeptember 30-tól október 2-ig rengeteget lehet tökölődni a Városligetben. Tököt faraghatsz, zöldség- és gyümölcsszobrokat csodálhatsz, láthatod Hamupipőkét a tökhintóján megérkezni. Mindeközben olyan fellépők alapozzák meg a hangulatot, mint az Irigy Hónaljmirigy, Korda György és Klárika, Király Viktor és Gáspár Laci. A Tök Jó Fesztiválra is ingyenes a belépés.

K-pop és hanbok

Aki beleszédült az ellenállhatatlanul naiv koreai szappanoperák világába, hangulatos körülmények között élheti át a keleti varázst. Koreai Kulturális Fesztivál lesz a MOM Kulturális Központban. Október 1-jén 10 órától 22 óráig várják az érdeklődőket. Koreának komoly rajongótábora és múltja van itt Magyarországon, köszönhetően a Koreai Kulturális Központ áldásos és aktív tevékenységének, akik folyamatosan garantálják a nívós és általában ingyenes eseményeket.

Idén a színpadi produkciókban újra feltűnik az álomszép koreai népviselet, a hanbok, a gasztronómiai bemutatók során olyan mennyei ételeket lehet kóstolni, mint a kimchi és a bulgogi, a kézműves workshopok alatt pedig ki lehet próbálni a kalligráfiát és a különleges, háromszínű koreai legyező készítését. A programok ingyenesek.

Ernelláék megérkeztek Farkasékhoz

Az ősz legjelentősebb magyar filmje, az Ernelláék Farkaséknál kerül a mozikba hétvégén. Hajdú Szabolcs édesbúsan keserű, mosolyogtatóan komor hangulatú korrajza óriási sikert aratott a szakma köreiben is, és elhozta a Karlovy Vary-i Filmfesztivál Kristályglóbuszát. Mi több, Hajdú, a XXI. század filmes reneszánsz embere, aki írta, rendezte és producálta a filmet, megkapta a legjobb főszereplőnek járó díjat is.

Karakán válasz ez arra, hogy mit tud kezdeni magával egy zseni direktor, ha nincs állami büdzsé az ötletére. Hajdú Szabolcs saját maga kalapozta össze a kisköltségvetést a projektre, saját családjával és lakásában forgatta le a filmet, az operatőr tanítványai pedig fényképezték, méghozzá amolyan több kézi kamerás, beavatós módon, ahol a néző nem maradhat kívülálló.

Az elvándorlás miatt szétszakított rokonság újraegyesülése miatt felszínre törő problémák során rokonszenvünk ingázik a két család között. A menni vagy maradni mindkét tétele létjogosultságot nyer, és mi ott ülünk Farkaséknál, velük együtt kortyoljuk a vörösbort, ami lecsillapítja a kedélyeket, hogy aztán túl lehessen élni minden krízishelyzetet - akárcsak a való életben. Látogasd meg te is Farkasékat a hétvégén!

Hangolódás a jövő hétvégére

Ha szívesen utaznál vidékre is, időt adunk a felkészüléshez. A következő, október 7-i hétvégére remek programot ajánlunk, melynek fő témája a jó hangulatú borozgatás és lakomázás. Bodrogkeresztúron, Tokaj-Hegyalján október 7-8-án rendezik meg a Mindszent Havi Mulatságot.

Szüret szüretet követ az országban, de hol lenne ennél alkalmasabb helyszín, mint Tokaj nemes szőlővesszeinél? Kuriózumként lehet majd jelentkezni a dűlőtúrákra, és az újborok is felkerülnek a lopótökökben a hűvös pincékből.

A helyi kézművesek egyedi portékákat árulnak, a pezsgőkóstolás mellett pedig olyan titokzatos kifejezések nyernek magyarázatot, mint a degorzsálás. A koncertek és gyerekprogramok garantált szórakozást nyújtanak az egész családnak.

Képek: Koreai Kulturális Központ, Big Bang Media

Metróval érkezel a programokra?

Nézd meg, hogy milyen újítások várnak a vonalakon az elkövetkezendő években!

Ezt is szeretjük