A budapesti cseresznyevirágzás is lélegzetelállító - Itt csodáld meg a hétvégén
A Sakura ünnepet a Füvészkert minden évben megrendezi.

cseresznyevirag
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sakura szó jelentése cseresznyevirág, melyről sok embernek a japán kertek jutnak eszébe. A cseresznyefa-virágzásnak Japánban nagy hagyománya van, amit hanaminak neveznek, és úgy tartják, igen jót tesz a léleknek. Japánban a cseresznyevirág-nézés szezonja március végétől májusig tart, a budapesti Füvészkertben most hétvégén lehet megtekinteni a szépséges jelenséget.

Az ELTE botanikus kertjében ez kétnapos ünnep, amit még több japán vonatkozású programmal gazdagítanak. Érdemes részt venni rajta azoknak, akiket vonz a keleti kultúra. Ezenkívül még számos érdekes hétvégi programra lesz lehetőség elmenni, melyek közül a legjobbakat lentebb mutatjuk.

Sakura ünnep a Füvészkertben

Budapest, Füvészkert - ELTE Botanikus Kert: április 14-15.

A Füvészkert idén is megrendezi Sakura ünnepét, melyre az előző évekhez hasonlóan mini workshoppal készülnek. Idén egy kifejezetten a virágba borult fák alatti üldögéléshez illő menüt állítottak össze a látogatók számára.

Bővebb információ itt!

24. Lengyel Filmtavasz

Budapest, Művész Mozi: április 12-18.

2018-ban ünneplik a lengyelek függetlenségük visszaszerzésének századik évfordulóját. Lengyelország 123 éves felosztottságát követően újjászületett, és visszatért Európa térképére. A visszaszerzett függetlenség elválaszthatatlanul összekapcsolódik a szabadság fogalmával, melyért az utóbbi évszázad során Lengyelországnak többször meg kellett küzdenie. A szabadságnak azonban sok dimenziója és arca van, amit az idei filmek is szemléltetnek, mind az egyén, mind a nemzet tekintetében. Túlnyomó részük igaz történeteken alapul, hiszen a legérdekesebb forgatókönyveket maga az élet írja.

Bővebb információ itt!

Medvehagyma Fesztivál

Orfű: április 14-15.

Az idei Medvehagyma Fesztivál idején immár egész Orfűn programokkal várják a látogatókat. A rendezvény fő helyszíne továbbra is a Kemencés Udvar, azonban most már a Medvehagyma Ház, a Palkó Sándor sétány és a Malmok is programokkal várják a látogatókat.

Bővebb információ itt!

Yé-yé 60's francia parti Vol. 5

Budapest, Beat On The Brat: április 13., 22 óra

Nem volt egyetlen másik ország sem a hatvanas években, mely annyira a maga képére tudta volna formálni a rock and roll-őrületet, mint Franciaország. Utólag csak elképzelni lehet, hogy mekkora pezsgés volt a hatvanas évek Párizsában, ahol sem sztárokban, sem zsenikben nem volt hiány, és a leginkább "yé-yé" gyűjtőnévvel illetett irányzat évtizedekkel később is egy gyakran és szívesen hivatkozott korszak maradt.

Ebben annak is szerepe lehet, hogy abból a korszakból a franciáknak voltak a legimádnivalóbb, legbájosabb énekesnőik, de azért pasifronton sem kellett félteni őket. Erre az estére yé-yé csajok és fiúk foglalják el a Beat on the Bratet, France Galltól Serge Gainsbourg-on át Francoise Hardy-ig!

Bővebb információ itt!

stART 2.0 - Képzőművészet. Zene. Tánc. Film. Színház.

Budapest, Magyar Nemzeti Galéria: április 14., 18 óra

Mi történik, ha egy költő tárlatot vezet, ha zenészek adnak elő egy verset, ha egy festmény megelevenedik egy színész által, ha egy filmet zenével szinkronizálunk, ha egy képzőművészeti alkotást elzenélünk? Ezekre a kérdésekre keresik a választ a stART 2.0 fiatal szervezői. Kapcsolódj be újra, hogy a saját szemeddel láthasd a kémiai kísérletekhez hasonló, művészeti reakciókat.

Bővebb információ itt!

A cikk az ajánló után folytatódik

Akvárium Tavasz Terasz

Budapest, Akvárium Klub: április 1-22.

Napsütés, rügyező fák és virágillat a levegőben, finom koktélok a szabadban. Majd' negyven koncerttel vár mindenkit közel egy hónapon át a klub előtti terasz. Az akusztikus koncertek mellett hétvégenként a kicsiké a főszerep.

Bővebb információ itt!

Ezt is szeretjük