A japán cseresznyevirágzás ismeretlen oldala: lélegzetelállító fotók
Számos képet láttunk már a japán cseresznyevirágzásról, de a magyarok közül csak kevesen tudják, micsoda gasztronómiai élmény a hanami.

japan
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Cseresznyelevélbe tekert sakuramochi, cseresznyevirágos macaron - a sakura, magyarul cseresznyevirág nemcsak a szemünknek nyújthat lenyűgöző látványt, de bizony, az ízlelőbimbóinkat is elvarázsolhatja. Japánban a hanami, vagyis a cseresznyevirágzás idején szinte minden a rózsaszín virágokról szól, nem csoda hát, hogy ilyenkor az éttermek, kávézók és a helyi boltok kínálatát elárasztják a sakurával megbolondított finomságok.

A Japánspecialista összegyűjtötte a legkülönlegesebb gasztronómiai ínyencségeket, nemcsak a Japánba utazó gourmet-knak. Ha szeretnéd egy igazán különleges koffeinbombával indítani a napot, akkor mindenképp próbáld ki a sakura frappuchinót, amivel magába a tavaszba kóstolhatsz bele. A kávé szokatlan állagát a Domyoji-ko adja, ami egy ragacsos rizsliszt.

Ez pedig Domyojiból, egy osakai templomból származik, melynek gyógyító hatást tulajdonítanak. A sakura frappuchinót emellett apró, sós cseresznyelevél-darabkákkal bolondítják meg, amitől az embernek valóban olyan érzése támad, mintha egy igazi sakuramochit szürcsölne.

Cseresznyevirág a gasztronómiában

Vagy vegyük például a sakuramochit, az egyik legnépszerűbb vagasit, vagyis japán édességet, ami cseresznyevirágzás idején megkerülhetetlen gasztrocsoda. Ez az ínyencség édes, rózsaszín mochiból - rizslepény - és vörösbabkrémből áll, melyet sakuralevélbe tekernek. Gyakran egyszerűen gombócba gyúrják a fehér, ragacsos rizst, ami vörös, édes babpasztát rejt a közepén. A jellegzetes, sós-erjedt ízt pedig a cseresznyelevél szolgáltatja, amit sós lében pácolnak-puhítanak. Képek!

Ezt is szeretjük