A japán cseresznyevirágzás ismeretlen oldala: lélegzetelállító fotók
Számos képet láttunk már a japán cseresznyevirágzásról, de a magyarok közül csak kevesen tudják, micsoda gasztronómiai élmény a hanami.

japan
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Csak 18 éves, de ő készíti a legszebb nyári ékszereket - Képek »

8 frizura, amihez csak egy hajsütő kell: ezerszer dúsabb és nőiesebb így a bob fazon »

Egy borotvareklám, amelyben tényleg szőrösek a nők - Ezen nem kellene meglepődnünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Cseresznyelevélbe tekert sakuramochi, cseresznyevirágos macaron - a sakura, magyarul cseresznyevirág nemcsak a szemünknek nyújthat lenyűgöző látványt, de bizony, az ízlelőbimbóinkat is elvarázsolhatja. Japánban a hanami, vagyis a cseresznyevirágzás idején szinte minden a rózsaszín virágokról szól, nem csoda hát, hogy ilyenkor az éttermek, kávézók és a helyi boltok kínálatát elárasztják a sakurával megbolondított finomságok.

A Japánspecialista összegyűjtötte a legkülönlegesebb gasztronómiai ínyencségeket, nemcsak a Japánba utazó gourmet-knak. Ha szeretnéd egy igazán különleges koffeinbombával indítani a napot, akkor mindenképp próbáld ki a sakura frappuchinót, amivel magába a tavaszba kóstolhatsz bele. A kávé szokatlan állagát a Domyoji-ko adja, ami egy ragacsos rizsliszt.

Ez pedig Domyojiból, egy osakai templomból származik, melynek gyógyító hatást tulajdonítanak. A sakura frappuchinót emellett apró, sós cseresznyelevél-darabkákkal bolondítják meg, amitől az embernek valóban olyan érzése támad, mintha egy igazi sakuramochit szürcsölne.

Cseresznyevirág a gasztronómiában

Vagy vegyük például a sakuramochit, az egyik legnépszerűbb vagasit, vagyis japán édességet, ami cseresznyevirágzás idején megkerülhetetlen gasztrocsoda. Ez az ínyencség édes, rózsaszín mochiból - rizslepény - és vörösbabkrémből áll, melyet sakuralevélbe tekernek. Gyakran egyszerűen gombócba gyúrják a fehér, ragacsos rizst, ami vörös, édes babpasztát rejt a közepén. A jellegzetes, sós-erjedt ízt pedig a cseresznyelevél szolgáltatja, amit sós lében pácolnak-puhítanak. Képek!

Ezt is szeretjük