A japán cseresznyevirágzás ismeretlen oldala: lélegzetelállító fotók
Számos képet láttunk már a japán cseresznyevirágzásról, de a magyarok közül csak kevesen tudják, micsoda gasztronómiai élmény a hanami.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Cseresznyelevélbe tekert sakuramochi, cseresznyevirágos macaron - a sakura, magyarul cseresznyevirág nemcsak a szemünknek nyújthat lenyűgöző látványt, de bizony, az ízlelőbimbóinkat is elvarázsolhatja. Japánban a hanami, vagyis a cseresznyevirágzás idején szinte minden a rózsaszín virágokról szól, nem csoda hát, hogy ilyenkor az éttermek, kávézók és a helyi boltok kínálatát elárasztják a sakurával megbolondított finomságok.

A Japánspecialista összegyűjtötte a legkülönlegesebb gasztronómiai ínyencségeket, nemcsak a Japánba utazó gourmet-knak. Ha szeretnéd egy igazán különleges koffeinbombával indítani a napot, akkor mindenképp próbáld ki a sakura frappuchinót, amivel magába a tavaszba kóstolhatsz bele. A kávé szokatlan állagát a Domyoji-ko adja, ami egy ragacsos rizsliszt.

Ez pedig Domyojiból, egy osakai templomból származik, melynek gyógyító hatást tulajdonítanak. A sakura frappuchinót emellett apró, sós cseresznyelevél-darabkákkal bolondítják meg, amitől az embernek valóban olyan érzése támad, mintha egy igazi sakuramochit szürcsölne.

Cseresznyevirág a gasztronómiában

Vagy vegyük például a sakuramochit, az egyik legnépszerűbb vagasit, vagyis japán édességet, ami cseresznyevirágzás idején megkerülhetetlen gasztrocsoda. Ez az ínyencség édes, rózsaszín mochiból - rizslepény - és vörösbabkrémből áll, melyet sakuralevélbe tekernek. Gyakran egyszerűen gombócba gyúrják a fehér, ragacsos rizst, ami vörös, édes babpasztát rejt a közepén. A jellegzetes, sós-erjedt ízt pedig a cseresznyelevél szolgáltatja, amit sós lében pácolnak-puhítanak. Képek!

Blog.hu ajánló