Hol várható havazás a hétvégén? Helyenként még mínusz 8 foknál is hidegebb lehet
Hétvégi időjárás-előrejelzés.

hideg-ido
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken túlnyomóan derült, száraz időre, szinte zavartalan napsütésre számíthatunk. Estétől kezdődik felhőzetnövekedés dél felől. A légmozgás mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul. Késő estére többnyire -1 és -9 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton az ország északnyugati, nyugati felén vékonyabb, szakadozottabb lehet a felhőzet, majd délutántól határozottabban csökkenhet is. Délkeleti, keleti felén jobbára borult idő várható, majd a délutáni, esti óráktól ott is vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet. Hazánk északnyugati, nyugati felén nem valószínű számottevő csapadék, máshol több helyen előfordulhat havazás, a keleti határ közelében néhol havas eső sem kizárt. Mérsékelt marad a légmozgás. A délutáni órákban -2, +4 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főleg a keleti, északkeleti megyékben napos időszakok is lehetnek. Reggelig valószínűleg a Tiszántúlon is megszűnik a havazás. Napközben, majd éjjel elsősorban hazánk nyugati, északnyugati felén fordulhat elő szórványosan havazás, helyenként havas eső, eső, ónos eső is. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. Helyenként megélénkül a délkeleti, majd északi szél. Hajnalra többnyire -8 és -2 fok közé hűl le a levegő, de a hóval borított tájakon jóval hidegebb is lehet. Délután -2, +5 fok valószínű.

Fotók: Getty Images

Képeken 7 téli csoda, amit sokan észre sem vesznek

Ne sirasd a nyarat a téli hónapokban!

Ezt is szeretjük