Madáretetőbe szorult a dundi mókus: felvételen mutatjuk, hogyan szabadították ki az éhes cukiságot
Azt hitte, könnyen szerezhet finom falatokat, de szorult helyzetben találta magát.

mókus-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Cuki, vörös bunda, lompos farok, csillogó, fekete szempár, apró szőrpamacs a fülön - nem véletlen, hogy a mókusokat tartják az egyik legaranyosabb rágcsálóknak, ezzel a megjelenéssel nem lehet nem imádni őket.

Aligha jut róluk eszünkbe a tolvaj szó, pedig olykor még a legtüneményesebb kis élőlény is csalfaságra vetemedik, hogy könnyen szerzett zsákmányhoz juthasson. Pontosan ez forgott annak az apróságnak is a fejében, aki végül alaposan pórul járt. 

Madáretetőbe szorult a dundi mókus

Az RSCPA nevű brit állatvédő és állatmentő csoport nem mindennapi videót tett közzé a Facebook-oldalukon. A felvételt az angliai kisvárosban, Surrey-ben rögzítették, ahol egy dundi és feltehetően éhenkórász mókus a saját falánksága csapdájába esett. Az állat egy madáretetőbe szorult, miután bepréselte magát a rácsokon, hogy hozzájuthasson a belsejében sorakozó ínycsiklandó mogyoróhoz és magvakhoz. Az akció azonban félresikerült, mert a beslisszolás után a kimenekülés már nem jött össze, így az állatmentő szakembereknek kellett kiszabadítaniuk a kis gazfickót.

- A feje kilógott, de az egész teste beszorult az etetőbe. Szerencsére ép bőrrel megúszta az incidenst, ki tudtam szabadítani azzal, hogy szétvágtam a rácsokat. Amint érezte, szabad a pálya, menten eliszkolt - ecsetelte a BBC-nek a mentőakciót végző állatmentő, Louis Horton.

mókus
Fotó: Getty Images Hungary

A szakember elárulta, nem számít ritkaságnak az eset, sajnos sokszor riasztják őket madáretetőbe szorult kistestű állatokhoz. Ennek elkerülésére azt tanácsolja, kerüljük az olyan típusú etetőket, amelyeknél fennáll annak a veszélye, hogy egy rágcsáló beleszorul.

Magukban gyönyörködő mókusok cuki fotói

Ha az állatvilágban az aranyos megjelenés alapján indítanának versenyt, bár szoros lenne nagyon a mezőny, de a mókusok is biztosan előkelő helyezést érnének el. Erre a tényre pedig a róluk víznél készült fotók is ráerősítenek.

Ezt is szeretjük