Végre fellélegezhetünk a hétvégén: több helyen is várható zápor és zivatar
A hatalmas kánikulának az eső vet véget a hétvégén.

július-időjárás2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Hosszabb napos időszakok eleinte inkább a Tiszántúlon, késő délutántól főként a nyugati megyékben lehetnek. Többfelé várható záporeső, zivatar, a déli órákig nagyobb eséllyel hazánk északnyugati, nyugati felén, majd keleten is, estétől már elsősorban a Dunától keletre. Helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordul. A déli, délkeleti, majd északi, északnyugati szelet sok helyütt erős lökések kísérik. Zivatar térségében a szél viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 37 fok között alakul, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Szombaton a Dunántúlon többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, másutt a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás, és több helyen valószínű zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik, másutt zivatarok környezetében lehet erős, illetve akár viharos széllökés. A hajnali 14, 21 fokról délutánra 27 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

július-időjárás1
Fotó: Johner Images / Getty Images Hungary

Vasárnap a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és többfelé alakulhat ki záporeső, zivatar. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű.

Így nyaraltunk a ’60-as években: ismerős a rozoga móló és a katonai sátor?

Fekete-fehér fotókon az 1960-as évek nyarai.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük