Már nem tudjuk követni az időjárást: 3 °C és 23 °C is lehet a hétvégén
Változékony időjárásra számíthatunk a hétvégén, de több lesz a kellemetlenség, mint a napsütés.

felhok-nap
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken reggel, délelőtt a keleti, északkeleti megyékben is csökken a felhőzet, és megszűnik a csapadék, majd a gomolyfelhő-képződés mellett ott is sok napsütésre készülhetünk szórványosan záporral, helyenként zivatarral. Az északnyugatira, nyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, de szélerősödés zivatar környezetében is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 °C és 9 °C között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 °C és 22 °C között valószínű, a Dél-Dunántúlon lesz a legenyhébb az idő.

Szombaton nagyrészt napos időre számíthatunk, nyugat felől megnövekvő fátyolfelhőzettel, többnyire kevés gomolyfelhővel, majd késő délutántól nyugaton megvastagszik a felhőzet. Késő délutántól a Dunántúl nyugati részén egyre nagyobb területen várható eső, záporeső, addig legfeljebb néhol fordulhat elő gyenge csapadék. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 °C és 10 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 °C és 23 °C között alakul.

Vasárnap a Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, keleten szakadozott, vékonyabb felhőzet valószínű, és kelet felé haladva egyre kisebb a csapadék esélye. A Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél, keletebbre élénk északkeleti szél várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 °C és 13 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 °C és 23 °C között alakul, kelet felé haladva lesz egyre melegebb.

Fotók: Getty Images.

Képeken a marsi napfelkelte és naplemente

Az InSight űrszonda körülbelül 13 óra különbséggel készítette a képeket a marsi napfelkeltéről és naplementéről a robotkarján található kamerával, április 24-én és 25-én. Mutatjuk a fotókat!

Ezt is szeretjük