-5°C és +21°C is lehet a következő napokban: ilyen lesz a március első hétvégéje
Melegszik az idő az első tavaszi hétvégén.

nagykep?cikkid=170589&kep=rugyek-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szombaton túlnyomóan napos idő várható változó vastagságú fátyolfelhőzettel, általában kevés gomolyfelhővel. Csapadék estig nem valószínű. Estétől a Dunántúlon és az Északi-középhegység tágabb környezetében erősen megnövekszik a felhőzet, és ott késő estétől elvétve már kisebb eső, zápor sem kizárt.

A gyakran élénk déli szél a Dunántúlon és a Dél-Alföldön több helyen megerősödik, a Dunántúl északi felén viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5°C és +4°C között alakul, a szelesebb észak-dunántúli tájakon viszont 6-7°C is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15°C és 21°C között valószínű, az Északi-középhegység térségében azonban néhol kissé hűvösebb valószínű.

Vasárnap délelőtt a Dunántúlon gyengén, keletebbre változóan felhős idő valószínű, majd dél felől beborul az ég. Este azonban nyugaton ismét határozottan csökkenhet a felhőzet.

Eleinte csak kevés helyen lehet gyenge eső, délutántól viszont dél felől csapadékzóna érkezik, mely nagyobb eséllyel a középső és keleti területeket érinti, többfelé akár jelentősebb mennyiségű esővel. A déli, délnyugati szél az Észak-Alföldön, Észak-Dunántúlon lehet erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4°C és 9°C, a legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 11°C és 16°C között várható.

Ezt is szeretjük