Télies idővel búcsúzik a február: havazhat is a tavasz első napjain
Hétvégi időjárás-előrejelzés.

zapor
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, de nyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, a keleti határszélen viszont ez csak napnyugta környékén történik meg. Kezdetben többfelé várható csapadék: délnyugaton eső, zápor, keleten havas eső, havazás, északkeleten, északon havazás lesz a jellemző. Emellett a déli és nyugati országrészben néhol zivatarok is kialakulhatnak.

Napközben az összefüggő csapadék egyre inkább a keleti országrészre húzódik, ami egyre nagyobb területen vált esőre, legkésőbb a legészakibb tájakon. Nyugaton elszórt záporok, hózáporok fordulhatnak elő. A Dunántúlon és a főváros térségében viharos lökések kísérik az újra északnyugatira forduló szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű.

Szombaton kezdetben gyengén felhős, napos időre számíthatunk, majd nyugat felől erősen megnövekvő fátyolfelhőzet szűri a napsütést, emellett gomolyfelhők is megjelennek. Jelentéktelen záporesőn kívül csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél élénk vagy erős lesz, de a Fertő térségében időként viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton a melegebb.

Vasárnap erősen felhős vagy borult időre számíthatunk időnkénti elvékonyodásokkal. Sokfelé várható eső, zápor, a hegyekben átmeneti havas eső is lehet. A szél délnyugatiról délkeletire, keletire fordul, és helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű, ami a csapadék megérkezése előtt áll be.

Fotók: Getty Images

Zseniális képek a Déli-sark pingvinjeiről

A fotós már számos helyen járt a világban, nemrég azonban egy számára még ismeretlen vidéken szeretett volna tájképeket készíteni - arra azonban ő sem számított, hogy teljesen más témájú fotókkal tér haza.

Ezt is szeretjük