Duplán nyertek a melegek a héten
Mit mond a Fidesz?
Be akarták tiltani a felvonulást, nem sikerült. A Jobbik büntette volna őket, ez sem. Heti összefoglalónk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A héten egészen váratlanul több hír is borzolta a meleg közösség kedélyeit, egyrészt a rendőrség ismét megpróbálta betiltani felvonulásukat, másrészt a Jobbik egy törvényjavaslatot nyújtott be, amely büntetéssel fenyegette volna őket. A javaslat a Büntető Törvénykönyvet, a szabálysértési törvényt, a média- és a reklámtörvényt módosította volna, hogy betiltható, illetve büntethető legyen "a szexuális devianciák népszerűsítése". A Fidesz közölte: szükségtelen és indokolatlan provokációnak tartja az előterjesztést.

A családok is aggódhattak, kiderült, hogy államosítanák a babakötvényeket - csak az újakat, a régieket nem -, és egy új adó, a sárgacsekk-adó is szóba került, amit az emberek az utalások után fizetnének. Korábban jóhiszeműen azt írtuk, az adót csak a cégeknek kéne fizetni, aztán kiderült, hogy ezen csak az EU gondolkodik, Matolcsy György inkább az emberekkel fizettetné meg.

Túl vagyunk a költészet napján is, amit több megemlékezés is kísért, és a hét végére az is majdnem biztossá vált, hogy kit jelöl a Fidesz új államfőnek. A befutó Áder János lehet. Képes összefoglalónk.

További cikkeink:

És ha már államfőválasztás...

Nézd meg képgalériánkat, melyben Schmitt Pál lemondott államfő karrierjének legfontosabb állomásait mutatjuk be.

Ezt is szeretjük