Még mindig nem tért magához Kolontár
3 éve történt a szörnyű katasztrófa
Nézd meg képeken október első hetének eseményeit!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A miniszterelnök, Orbán Viktor péntek reggeli, a Kossuth Rádióban adott interjújában kifejtette: Magyarország jó úton halad afelé, hogy segélyalapú helyett munkaalapú gazdaság és társadalom legyen. A munkahelyek száma nő, a munkanélküliség csökken, de az ország csak akkor lesz boldog, ha a jelenlegi négymillió helyett ötmillió embernek lesz munkája.

Ezen kívül megemlítette, hogy sikeresen haladnak a cél megvalósítása felé, miszerint a megélhetési költségek csökkenjenek. Ezt pedig a rezsicsökkentéssel sikerül elérni, ami jelentősen csökkenti a háztartások kiadásait. Az interjúban Orbán Viktor bejelentette, hogy az átlagjövedelem mértékéig havi két készpénzfelvétel után nem kell tranzakciós illetéket fizetni majd.

A héten pénteken a Vidékfejlesztési Minisztérium bejelentette az Európában egyedülálló ivartalanítási programot, ami nem kívánt ebszaporulat megelőzése és a gazdátlan állatok örökbefogadási esélyeinek javítása érdekében jött létre. Ehhez a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 10 millió forinttal járul hozzá. Nagyon fontos a kutyák populációjának szabályozása, ami az ivartalanítással megoldható. Ez pedig az örökbefogadást is segíti később.

Így nézett ki Devecser a katasztrófa után

Devecser három hónappal a katasztrófa után. A város olyan volt, mintha az egész területen valaki egy nagy ecsettel vörös csíkot húzott volna egyméteres magasságig.

Ezt is szeretjük