Újabb félreértés a tankönyvek körül - Megérte váltani?
Botrányos kórházügyek, új légitársaság
Képeken a hét eseményei.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Medián szerdán nyilvánosságra hozott kutatási eredménye alapján több mint másfél év után újra 30% fölé emelkedett a Fidesz támogatottsága. A többi párt ezzel szemben nem tudta növelni a szavazóbázisát. A lakosság 35%-a egy pártot sem támogat, és a biztos szavazók száma is 50-ről 45%-ra csökkent.

Ugyanakkor a felmérésben megemlítik, hogy a választók 52%-a szeretné, ha 2014-ben kormányváltás lenne. Az Együtt 2014 elnöke, Bajnai Gordon 40%, az MSZP elnöke, Mesterházy Attila pedig 32%-ot kapott. A felmérésből kiderül, hogy a Fideszt 46%, az MSZP-t 20%, a Jobbikot 14%, az Együtt 2014 pártját 12%, a Demokratikus Koalíciót és az LMP-t pedig 3-3% támogatja a megkérdezettek közül.

A héten kirobbant a botrány a János Kórház betegpanaszai miatt. Az index.hu két napig gyűjtötte az olvasók beszámolóit az ottani tapasztalatokról. A lap nagyjából száz levelet kapott a szervezetlen és embertelen körülmények miatt.

Az eset következtében az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkára, Szócska Miklós vizsgálatot kezdeményezett az Országos Betegjogi, Ellátásjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ főigazgatójánál.

A héten elkezdődött a dinnyeszüret, de az áprilisi hideg miatt nem lesz rekordtermés. Az ára kilogrammonként 50-60 forint körül alakul. Képeken a hét további eseményei.

Ennyit kapnak a miniszterelnök tanácsadói

A lista alapján összesen havi 9 millió forintot költ a Fidesz miniszterelnöki megbízottakra. Azokat a kiemelten fontos teendőket, melyeket a minisztériumok már nem tudnak elvégezni, a miniszterelnök által kinevezett kormánybiztosok kapják meg. A Miniszterelnökség természetesen ezeket anyagilag, illetve van, hogy egyéb díjazással kompenzálja.

Ezt is szeretjük