A kormány belehúzott a nyári szünet előtt

Döntöttek az egyházak, a föld és az internetes szerencsejáték sorsáról

Képeken a hét eseményei.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Június utolsó hetében az Európai Bizottság újabb eljárást indított Magyarország ellen, amiért az korlátozza a devizahitelek felvételét. A kötelezettségszegési eljárás azért indították, mert egy 2011-es kormányrendelet sérti a tőke szabad áramlásának uniós elvét. Eszerint csak az kaphat devizahitelt, akinek akkora a bruttó jövedelme a kérdéses devizában, ami forintra átszámítva meghaladja a minimálbér 15-szörösét.

Az államfő Áder János június 28-án, miután múlt héten visszadobta, végül aláírta a földtörvényről szóló javaslatot, hiába vertek sátrat a Párbeszéd Magyarországért képviselői a héten a Sándor-palota előtt.

A Pest Megyei Közgyűlés MSZP-s frakciójából kizárta Keller Lászlót és Jakab Zoltánt, akik függetlenként folytatják a munkát a közgyűlésben. A volt közpénzügyi politikai államtitkárt, Keller Zoltánt hivatali visszaéléssel vádolják a 2004-es Somogy megyei vadászatok ügyében. Az általa kezdeményezett adatbekérés miatt bizalmas információk derültek ki, amiket Keller politikai célokra akart volna felhasználni.

A héten európai uniós csúcsot ültek Brüsszelben. Az EU-tagállamok állam- és kormányfőinek tanácskozásán többek között a gazdasági és monetáris unió elmélyítése, bővítése és átalakítása volt a téma. Ezen kívül döntöttek arról, hogy Lettország 2014. január 1-én bevezeti az eurót, valamint 28. tagállamként Horvátország július 1-jével csatlakozik az Európai Unióhoz. Nézd meg képeken a hét további eseményeit!

Üzenetek Orbán Viktornak

A magyar politikusok előszeretettel osztják meg életük minden rezzenését a közösségi oldalakon képekben, videókban, szavakban. Szerencsére a magyar állampolgároknak is biztosítják a vélemény szabadságát, akik a nyilvánosság előtt is vállalják gondolataikat, valamint Orbánhoz szóló kedves szavaikat.

Ezt is szeretjük