Felháborodott tüntetők és égszínkék buszok Budapest utcáin
Fotókon a hét eseményei
Buszok, király, robbantás, botrány, a hét végén pedig anyák napja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Május első hete Áder János államfői tisztségének első egy évéről adott interjút, amiben a leglényegesebb kérdés a negyedik alkotmánymódosítás aláírásának miértje volt. A köztársasági elnök ezt a patthelyzetet egy közlekedési metaforával jellemezte. Szó esett még az unióról, a kegyelmi kérvényekről, a családról és a hétköznapok hőseiről is. 

Kedden Orbán Viktor felavatta a BKK új buszait, amiket már másnap, május 1-jén üzembe helyeztek. Letette az esküt az új holland király, Sándor Vilmos, aki édesanyjától, a 75 éves Beatrixtől vette át a trónt. Egész Hollandia - narancssárgába öltözve - lázban égett az esemény tiszteletére.

Egy kisebb botrány is volt a héten, amikor a fideszes polgármester Balogh Józsefről kiderült, megverte élettársát, majd letagadta a történteket. A nőt orrtöréssel kezelték a kecskeméti kórházban. Később Balogh volt felesége is megszólalt az ügyben, és a fővárosban kisebb tüntetést rögtönöztek a családon belüli erőszakra figyelmeztetve.

Pénteken a sajtószabadság napjára emlékeztünk. Az április 15-én történt bostoni kettős robbantásról is napról napra több információ derül ki. 

A hetet a csodálatos anyák napja zárja, aminek alkalmából kicsit utánajártunk közéleti szereplőink családi életének. 

A leggazdagabb magyarok

A Napi Gazdaság összeállítása a 2013-as leggazdagabb magyar emberekről. Ismét Csányi Sándor áll az első helyen.

Ezt is szeretjük