Fokozatos lehűlés kezdődik: szeles, esős idővel veszi kezdetét az ősz
Bár nappal még meleg időre kell számítani, éjszaka már 10 °C alá csökkenhet a hőmérséklet.

levelen-atsut-a-nap
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn északnyugaton többnyire erősen felhős időre számíthatunk, másutt eleinte derült lesz az ég, majd gomolyfelhők képződnek, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon ígérkezik. Kezdetben északnyugaton, majd délkelet, kelet kivételével másutt is kialakulhat zápor, zivatar. Eleinte északnyugaton, később máshol is északira, északnyugatira fordul a szél, több helyen megerősödik, délután a Dunántúlon néhol viharossá fokozódik.

Zivatar környezetében is lehetnek viharos széllökések. A hőmérséklet napközben általában 28 és 35, északnyugaton 24 és 27 Celsius-fok között valószínű. Késő estére 17 és 24 Celsius-fok közé hűl le a levegő.

Kedden kezdetben az Alföldön még lehet több-kevesebb napsütés, majd ott is megnövekszik a felhőzet, és elszórtan - legkisebb eséllyel északnyugaton és délkeleten - fordulhat elő eső, zápor, néhol zivatar is. Délutántól északnyugat felől csökken a felhőzet. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon és a Zemplén környezetében időnként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 31 Celsius-fok között alakul, a tartósan csapadékos középső tájakon lehet a hűvösebb.

Szerdán éjszaka mindenütt csökken a felhőzet, ezt követően napos időre számíthatunk többnyire csak kevés felhővel. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél olykor megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 Celsius-fok között valószínű.

Csütörtökön változóan felhős időre számíthatunk, helyenként - nagyobb eséllyel a Dunántúlon - záporral, zivatarral. A szél északira fordul, és a Dunántúlon helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 Celsius-fok között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken gyengén és erősebben felhős területek és időszakok egyaránt lehetnek. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Néhol megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 Celsius-fok között alakul.

Fotók: Getty Images

8 helyszínt fotóztak egy éven át

Művészek híres, gyönyörű helyeken készítettek fotókat tavasszal, nyáron, ősszel és télen, majd összefüggő montázzsá gyúrták azokat. Érdekes látni, hogyan változik egy helyszín a természet körforgásának köszönhetően, amire a dolgok folyamatában talán rá sem eszmélünk.

Ezt is szeretjük