Ilyen időjárás várható szeptember első hetében: a hajnalok különösen hűvösek lesznek

Ilyen időjárásra számíthatunk szeptember első hetében.

Heti időjárás 08. 30-tól
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hétfőn az északkeleti megyékben továbbra is erősen felhős időre és időszakos esőre, záporra van kilátás. Másutt a változó felhőzet mellett általában számíthatunk többórás napsütésre is, csak elvétve fordulhat elő zápor, zivatar. Délután nyugat felől újabb felhősödés kezdődik, és estefelé a Dunántúl egyes részein az eső is elered. A nyugatias szél megélénkül, zivatar környezetében meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 24 fok között várható, ugyanakkor az északkeleti megyékben kevéssel 20 fok alatt valószínű. Késő estére 12 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden az erőteljes gomolyfelhő-képződés és sok magasszintű felhő mellett általában csak rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Nappal többfelé várható zápor, elszórtan zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati, délnyugati szél. A legmelegebb délutáni órákban 18 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

szeptember-időjárás2
Fotó: Jonas Velin / Getty Images Hungary

Szerdán az erőteljes gomolyfelhő-képződés és sok magasszintű felhő mellett általában csak rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Nappal többfelé várható zápor, elszórtan zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati, délnyugati szél. A legmelegebb délutáni órákban 18 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön reggel és a késő délutáni óráktól túlnyomóan derült, közte gomolyfelhős, napos idő várható. Legfeljebb a Dunától keletre lehet egy-egy futó zápor. Az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, elsősorban a Dunántúlon több helyen erős lökések kísérik. A hajnali 7, 14 fokról várhatóan 18 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Pénteken napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható.

Feltárták a szélsőséges európai esőzések okát - Egyre gyakoribbak lehetnek a pusztító árvizek

A heves esőzések oka a klímaváltozás lehet.

Feltárták a szélsőséges európai esőzések okát - Egyre gyakoribbak lehetnek a pusztító árvizek

A heves esőzések oka a klímaváltozás lehet.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük