39 °C is lehet a hét elején, de aztán gyors lehűlés kezdődik
Akár több mint 10 Celsius-fokkal is hidegebb lehet a hét második felében, mint az első napokban.

faradt-napfeny
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn általában derült, napos, száraz időre számíthatunk. A déli szél az ország keleti felében megélénkül. A hőmérséklet maximuma 33 és 38 fok között várható, de egy-egy helyen a 39 Celsius-fokot is elérheti a csúcsérték. Késő estére 23 és 28 Celsius-fok közé hűl le a levegő.

Kedden napközben északnyugat felől időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, és főként északon, északnyugaton alakul ki szórványosan zápor, zivatar, majd estétől megvastagszik a felhőzet, és sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A szél eleinte a Dunántúlon, majd másutt is északnyugatira, északira fordul, többfelé megerősödik, a Dunántúlon és zivatarok környezetében helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 35 Celsius-fok között alakul, nyugaton lesz napközben a hűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

Szerdán északnyugaton, nyugaton már reggel kisüt a nap, majd másutt is csökken a felhőzet. Éjszaka sokfelé várható kiadós eső, zápor, zivatar, délelőtt inkább már csak keleten eshet, majd az összefüggő csapadék délutánra elvonul, és mögötte néhol alakulhat ki zápor. Az északi, északnyugati szél élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 Celsius-fok között valószínű.

Csütörtökön eleinte többnyire derült, napos időre számíthatunk, majd nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 Celsius-fok között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Főként a Dunántúlon és északon alakulhat ki szórványosan zápor, néhol zivatar. Az északnyugati, nyugati szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 28 Celsius-fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

Varázslatos képeken a természet legszebb oldala

A természet mindig témát ad a fotósoknak, kiapadhatatlan ihletforrás. Nézd meg, egy új képverseny szerint melyek lehetnek 2019 legjobb felvételei a témában!

Ezt is szeretjük