Ronda idővel indul a május: heti időjárás-előrejelzés
Bár a levegő egyre melegszik, az állandó szél és a zivatarok sokat rontanak a helyzeten.

borus
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn erősen felhős vagy borult idő lesz, vékonyabb felhőzet, illetve több felszakadozás inkább keleten és a főváros környékén lehet a nap első felében. Többfelé valószínű eső, zápor, legkisebb eséllyel az ország északkeleti harmadában.

Az északi, északkeleti szél élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6°C és 11°C, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15°C és 20°C, az Alpokalján és a Dél-Dunántúlon 11°C, 15°C között valószínű.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk többfelé esővel, záporral. Az északnyugati, nyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5°C és 10°C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10°C és 17°C között alakul.

Szerdán, május 1-jén erőteljes gomolyfelhő-képződés várható többfelé esővel, záporral, élénk, időnként erős északias széllel, 5°C, 10°C-os minimum-, 16°C, 21°C-os maximum-hőmérséklettel.

A cikk az ajánló után folytatódik

Csütörtökön változóan felhős idő várható néhol záporesővel, élénk, időnként erős nyugatias széllel, 5°C, 10°C-os minimum-, 17°C, 22°C-os maximum-hőmérséklettel.

Hamarosan eltűnik a Föld egyik legnagyobb tava

A közép-ázsai Aral-tavat sós vize és hatalmas mérete miatt régen egyszerűen tengernek titulálták. Apadását sajnos nem lehet megállítani: a 60-as években még közel 70 ezer négyzetkilométer kiterjedésű vízfelszín ma a 20-at sem éri el.

Ezt is szeretjük