Fordulatot vesz az időjárás: tavaszias napokkal búcsúzik az április

Mutatjuk, milyen idő várható április utolsó hetében.

GettyImages-1314740874

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hétfőn kora délelőttig a keleti országrészben még sok lesz a felhő, majd a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható. Szórványosan záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. Estére többnyire összeesnek a gomolyfelhők, de néhol maradhatnak felhősebb körzetek. Ezzel együtt a csapadékhajlam is csökken. A délnyugati szél északnyugatira fordul, és nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik. A zivatarokat átmenetileg viharos erejű széllökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul. Késő estére 6 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Kedden fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok lesz a napsütés, a nyugati, délnyugati megyékben várható több felhő, de ott is több órára kisüt a nap. Estefelé nyugat felől felhősödés kezdődik. Az esti órákig legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő, majd a Dunántúlon egyre többfelé ered el az eső. Az északnyugati, nyugati szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között valószínű, a nyugati, délnyugati megyékben lesz a hűvösebb.

Szerdán az ország nyugati, délnyugati kétharmadán erősen felhős vagy borult idő valószínű, másutt kevesebb, vékonyabb felhőzetre számíthatunk. A nyugati, délnyugati megyékben ismétlődő eső, zápor várható, egy-egy zivatar is lehet, jelentős mennyiségű csapadék is eshet. Északkelet felé haladva kisebb eséllyel és kisebb mennyiségben fordulhat elő csapadék. Az északi, északkeleti szél sokfelé lesz élénk, helyenként erős. A hőmérséklet hajnalban 5, 11 fok között, délután a tartósan esős tájakon 10, a kevésbé felhős helyeken 20 fok közelében alakul.

Csütörtökön felszakadozik, csökken a felhőzet, reggelre megszűnik a csapadék, napközben gomolyfelhős, napos idő várható a keleti határvidéken kevesebb napsütéssel. Az északkeleti szél több helyen megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 4, 10, délután 15, 20 fok között alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Pénteken napos idő várható gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. Az északkeleti szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 2, 9, délután 15, 20 fok között alakul.

Fotók: Getty Images

Ez a férfi olyasmit is észrevesz az égen, ami másnak fel sem tűnne

A tehetséges művész zseniális képeket készít a felhőkről, szinte életre kelti őket rajzaival.

Ezt is szeretjük