Fordulatot vesz az időjárás: tavaszias napokkal búcsúzik az április
Mutatjuk, milyen idő várható április utolsó hetében.

GettyImages-1314740874
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn kora délelőttig a keleti országrészben még sok lesz a felhő, majd a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható. Szórványosan záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. Estére többnyire összeesnek a gomolyfelhők, de néhol maradhatnak felhősebb körzetek. Ezzel együtt a csapadékhajlam is csökken. A délnyugati szél északnyugatira fordul, és nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik. A zivatarokat átmenetileg viharos erejű széllökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul. Késő estére 6 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Kedden fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok lesz a napsütés, a nyugati, délnyugati megyékben várható több felhő, de ott is több órára kisüt a nap. Estefelé nyugat felől felhősödés kezdődik. Az esti órákig legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő, majd a Dunántúlon egyre többfelé ered el az eső. Az északnyugati, nyugati szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között valószínű, a nyugati, délnyugati megyékben lesz a hűvösebb.

Szerdán az ország nyugati, délnyugati kétharmadán erősen felhős vagy borult idő valószínű, másutt kevesebb, vékonyabb felhőzetre számíthatunk. A nyugati, délnyugati megyékben ismétlődő eső, zápor várható, egy-egy zivatar is lehet, jelentős mennyiségű csapadék is eshet. Északkelet felé haladva kisebb eséllyel és kisebb mennyiségben fordulhat elő csapadék. Az északi, északkeleti szél sokfelé lesz élénk, helyenként erős. A hőmérséklet hajnalban 5, 11 fok között, délután a tartósan esős tájakon 10, a kevésbé felhős helyeken 20 fok közelében alakul.

Csütörtökön felszakadozik, csökken a felhőzet, reggelre megszűnik a csapadék, napközben gomolyfelhős, napos idő várható a keleti határvidéken kevesebb napsütéssel. Az északkeleti szél több helyen megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 4, 10, délután 15, 20 fok között alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken napos idő várható gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. Az északkeleti szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 2, 9, délután 15, 20 fok között alakul.

Fotók: Getty Images

Ez a férfi olyasmit is észrevesz az égen, ami másnak fel sem tűnne

A tehetséges művész zseniális képeket készít a felhőkről, szinte életre kelti őket rajzaival.

Ezt is szeretjük