Újra havazhat a héten: télies idő és fokozatos lehűlés jön
A héten egyre hidegebb és téliesebb lesz az időjárás.

hopelyhek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a kialakult rétegfelhőzet, illetve köd északkeleten csak lassan szűnik meg, míg másutt fátyolfelhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután általában 9 °C és 14 °C között alakul, de a hosszabb ideig ködös, párás vidékeken néhány fokkal hűvösebb lesz. Késő estére -1 °C és +5 °C közé hűl le a levegő.

Kedden éjszaka többfelé köd, illetve rétegfelhőzet képződik, mely napközben nagyobb területen, elsősorban az északkeleti, keleti megyékben tartósan is megmaradhat. Másutt kevés fátyolfelhőre, napos időre számíthatunk, csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 °C és 15 °C között alakul, de a tartósan borult részeken több fokkal hidegebb lesz.

Szerdán éjjel sok helyen köd és rétegfelhőzet képződik, mely napközben főként az északkeleti, keleti megyékben tartósan is megmaradhat. Máshol változó felhőzetre, több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Érdemi csapadék nem lesz, de az északkeleti határ környékén futó zápor nem kizárt. Az északnyugati, nyugati szél megélénkülhet, a főváros környékén erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 °C és +3 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 °C és 14 °C között alakul, de a tartósan borult részeken több fokkal hidegebb lesz.

Csütörtökön erősen megnövekszik a felhőzet, és főként a nap második felében, és inkább az északi megyékben elszórtan már eső, zápor is kialakulhat. A nyugatias szél élénk, időnként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 °C és +4 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 °C és 12 °C között várható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken délelőttig még többnyire erősen felhős lesz az ég, de a nap második felében észak felől gyorsan csökkenhet a felhőzet. A nap első felében még elszórtan lehet eső, zápor, a csapadék azonban megszűnése előtt, a délutáni órákban átmenetileg átválthat hózáporra is. Erős, olykor viharos lesz az északias szél. A minimumok 1 °C és 6 °C, a maximumok 4 °C és 10 °C között alakulnak.

Trópusi fényjelenség tűnt fel az égen

Állatövi fényt fotóztak a felvidéki Ajnácskő vára közeléből. A fényjelenséget a bolygóközi porfelhőről visszaverődő napfény okozza, és főleg a trópusokon jellemző.

Ezt is szeretjük