Marad a télies idő a héten - Mutatjuk, hol lehet hóra is számítani
Bár a múlt héthez képest jelentősen emelkedik majd a hőmérséklet, azért így is kell mínuszokra számítani.

tél-időjárás1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn napközben a keleti, északkeleti országrészben továbbra is nagy területen erősen felhős vagy borult idő valószínű, az ország nagyobb részén azonban több órára kisüt a nap. Eközben a délelőtti óráktól nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Késő délelőttől a Dunántúlon, főként annak északi és nyugati tájain egyre több helyen havazhat. A tartósan borult tájakon másutt is lehet hószállingózás. Az északnyugati, nyugati szelet napközben a középső országrészben élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -6 fok között várható, délnyugaton lesz enyhébb az idő. Késő estére -2 és -8 fok közé hűl le a levegő.

Kedden általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Szórványosan előfordul hószállingózás, havazás, eleinte bárhol, majd egyre inkább keleten, északkeleten. A késő délutáni, esti óráktól főleg az ország északi felén hullhat többfelé csapadék: hó, majd elsősorban északnyugaton, illetve a középső országrészben havas eső, eső, néhol esetleg ónos eső is. A délnyugati, déli szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +5 fok között várható.

tél-időjárás2
Fotó: Johner Images / Getty Images Hungary

Szerdán általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, napközben hosszabb felszakadozások is lehetnek. Több helyen, főleg keleten valószínű csapadék: hó, eső, néhol ónos eső, este már inkább eső. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között várható, de északkeleten hidegebb is lehet.

Csütörtökön változóan felhős idő várható, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 13 fok között alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken eleinte változóan, majd napközben már jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor. A déli szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 13 fok között alakul.

Eltalálod, melyik fotó készült Magyarországon? 10 hangulatos téli képpárt mutatunk

Téli fotók kvíze: te kitalálod, hogy melyik kép ábrázol itthoni tájat?

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük