Szeles és csapadékos lesz a hét, de átmeneti enyhülésre számíthatunk
A hét közepe felé akár 12 °C is lehet, de aztán újra lassú lehűlés kezdődik.

budapest-tel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn keleten is csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, majd a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Helyenként zápor, északkeleten hózápor is előfordulhat, estétől pedig már másutt is. Az északnyugati szelet nagy területen kísérik erős, több helyen viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 °C és 9 °C között valószínű, északkeleten számíthatunk az alacsonyabb értékekre. Késő estére általában +2 °C és -6 °C közé hűl le a levegő.

Kedden napközben felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, majd estétől északnyugat felől felhősödés kezdődik. Elszórtan számíthatunk hózáporokra. Nagy területen lesz viharos az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 °C és +5 °C között várható, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Szerdán az ország északkeleti tájain erősen felhős idő lesz, másutt fokozatosan szakadozik a felhőzet, és változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. A nap első felében főként az északi és a keleti megyékben fordulhat elő gyenge havazás, havas eső, néhol eső. Kezdetben többfelé lesz erős, néhol viharos a nyugati, délnyugati szél, majd fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 °C és -6 °C között alakul, de a derült, havas északkeleti vidékeken ennél hidegebb is lehet. Hajnalban enyhül az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 °C és 10 °C között várható, délnyugaton lesz a legenyhébb az idő.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, hosszabb napos időszakok északon, északkeleten lehetnek. Napközben nem valószínű csapadék, este viszont a déli, délnyugati tájakon már előfordulhat eső. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +4  °C és -5 °C között alakul, de a derült, havas északkeleti tájakon ennél jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 °C és 12 °C között várható, délnyugaton a legenyhébb értékekkel.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen számíthatunk esőre, északkeleten havas eső is előfordulhat. Mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +4 °C és -5 °C között alakul, de északkeleten ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 °C és 9 °C között várható.

Kiemelt kép: Getty Images.

Nézd meg ezt is - Minden évben 65 napra sötétségbe borul a város

Az alaszkai Barrow településén télen nappal is sötét, nyáron pedig éjjel is világos van. Átlagosan az év 160 napján 0 °C alatt marad a hőmérő higanyszála, és gyakoriak a hófúvások.

Ezt is szeretjük