Sebészeti könyvet írt a középkori orvos: Henri de Mondeville illusztrációi meglepően részletesek

Henri De Mondeville sebészeti könyve meghaladta a korát.

kozepkori-sebeszeti-konyv

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha történelem, az orvostudomány fejlődése az egyik legérdekesebb, amit tanulmányozhatunk. Henri De Mondeville sebészkönyve érdekes lenyomata a múltnak.

Henri De Mondeville 13-14. századi francia orvos volt, aki 1260-ban született, és 1320-ban hunyt el. Korai életéről nem sokat tudni. Tanulmányait Montpellier-ben és Párizsban, valamint a Montpellier-i Egyetemen végezte. Orvos pályafutását Bolognában kezdte Theodoric Borgognoni oldalán, aki a középkor egyik legjelentősebb sebésze volt. Később visszatért Franciaországba, és X. Lajos doktora lett, majd tanár, és a király halálával a köznép orvosa.

Henri De Mondeville sebészeti könyve

Mondeville jelentőset alkotott az anatómia és a sebészet tudományában, és ő volt az első, aki ez utóbbi témában megírta az első ismert könyvet, a La Chirurgie-t. A következőkben bemutatjuk néhány oldalát, és érdekességeket árulunk el a kötetről.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük