Fontos teendőre figyelmeztet a Magyar Posta: akár életek is múlhatnak a hiányosságokon
A hiányos címek pótlásáért, a házszámok jelzéséért indított kampányt a Magyar Posta.

GettyImages-1299644953
beauty and style
Top olvasott cikkek

 Magyar Posta - az Országos Mentőszolgálat támogatásával - figyelemfelhívó kampányt indított a hiányos ház- és ajtószámok, nevek és levélszekrények pótlásáért. A Magyar Posta Zrt. közleménye szerint a házszámok, ajtók, csengők és levélszekrények hiánya vagy nem megfelelő jelölése nemcsak a sikeres kézbesítésnek szab gátat, hanem a mentők munkáját is megnehezíti: akár életek is múlhatnak a hiányosságokon.

Sok településen ütközik akadályokba a postai kézbesítés, mivel nincsenek pontosan jelölve a címadatok az ingatlanokon. A Magyar Posta Zrt. friss, reprezentatív felmérése szerint minden hetedik ingatlanról hiányzik a házszám, valamint a lakosság csaknem felénél jelent problémát a nevek beazonosítása a levélszekrényen. Ugyanez a kapucsengőknél is megfigyelhető: a válaszadók több mint fele nyilatkozott úgy, hogy vagy hiányzik a neve a nyomógomb mellől, vagy ott van, de olvashatatlan.

Tíz bejárati ajtó közül hatról hiányzik, vagy nem azonosítható be a címadat - ismertették. Emiatt a kézbesítők lassabban vagy egyáltalán nem tudják kézbesíteni a küldeményeket, és a mentők munkáját is megnehezíti, akadályozva a gyors segítségnyújtást - emelték ki a közleményben. A Magyar Posta Zrt. az Országos Mentőszolgálat támogatásával "Segíts, hogy megtaláljunk!" néven indít nagyszabású figyelemfelhívó kampányt, hogy jelezzék, mennyire fontos a házszám és a több címadat.

A közleményben Panulin Ildikót, a vállalat szóvivőjét is idézték: - A lakosság segítségére is szükségünk van, a Magyar Posta Zrt. arra kér mindenkit, hogy győződjön meg arról, jól látható-e a házszáma, az ajtószáma, a lakásban lakók neve, van-e zárható, névvel ellátott levélszekrénye és működő csengője.

A cikk az ajánló után folytatódik

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta: - Naponta száznál is több olyan riasztást kapnak, ahol minden perc, sőt minden másodperc számít, mert újraélesztésre, vagy más életmentő beavatkozásra van szükség. A cím megtalálása még GPS segítségével sem egyszerű. Ha hiányzik az utcanévtábla, nincs kint a házszám, a lépcsőház betűjele vagy az egyéb jelölés, akkor a keresgélés percekig is tarthat, és az időveszteség életekbe kerülhet.

Fotók: Getty Images

Változik a KRESZ Magyarországon

Koncz Zsófia államtitkár arról beszélt, nem hagyhatók figyelmen kívül a megjelenő új közlekedési eszközök, ezért a tárca módosító javaslatcsomagot nyújt majd be, amely ezen eszközök mellett a vasúti átjárókat érintő szabályokat is átalakítja majd.

Ezt is szeretjük