Havi 10 ezret is megspórolhatsz: költségcsökkentő tippek vásárláshoz
Ha már kevés dolog maradt, amin spórolhatsz, vásárolj okosan!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A jelenlegi gazdasági helyzetben sajnos egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy luxuscikkeket vásároljanak, a fizetés azonban sokszor így is elfogy a hó végére - spórolásra pedig nincs sok esély, hiszen jóformán már nem maradt semmi, amiről le lehetne mondani.

Némi szervezéssel és időráfordítással azonban csökkentheted vásárláskor a költségeidet - igaz, ez nem olyan kényelmes, mint a hangulatfüggő, mindent a kosárba dobáló gyors boltjárás, de hó végén akár tízezerrel is több maradhat a tárcádban.

A nagyobb jobban megéri

Lehet, hogy elsőre ijesztőnek tűnik az ára, de ha jobban megfigyeled, általában jobban megéri a nagyobb kiszerelést választani: mindig nézd meg az egységárat is, amit az árcédula alsó sarkában, apróbb betűvel tüntetnek fel, és kilogrammra vagy literre számítva mutatja meg a termék árát, így egyszerű kiszámítanod, hogy mondjuk a félkilós vagy a kilós kiszerelés ára kedvezőbb-e.

Ha olyan terméket vásárolsz, ami nem őrzi meg sokáig a szavatosságát, és attól félsz, hogy a nagyobb kiszerelés megromlik, mielőtt elfogyasztanád, fogj össze egy barátnővel, kollégával vagy családtaggal, és vásároljatok közösen - így mindketten jól jártok.

A tartós élelmiszerekből, például lisztből, tartós tejből, ásványvízből is érdemes egy-egy darab helyett egész kartont vásárolni, pláne, ha valahol találsz akciósat - így ugyanis elkerülheted, hogy később kétnaponta le kelljen szaladnod valamiért a boltba, ahol nagy eséllyel elcsábulsz valamire, amit önmagában nem vettél volna meg.

Pontgyűjtő kártyák

Sokan nem szívesen bajlódnak a hűségpontokkal vagy a vásárlás utáni pontgyűjtő kártyákkal, pedig egy kis fejszámolással könnyen beláthatod, hogy nem butaság foglalkozni velük.

Ha minden nap ugyanabban a boltban vásárolsz, akkor az havonta ezer forintnak megfelelő összeget is jelenthet a kártyádon - óvakodj azonban az olyan kedvezményektől, amikor több pontot adnak a hitelkártyás vásárlásért. Ha a vásárlásra fordított kölcsönt nem törleszted időben, akkor az így szerzett néhány pluszpont nem valószínű, hogy fedezni fogja a költségeidet.

Nézz körbe!

Kényelmes a sarki kisboltba leugrani, de a havi nagybevásárláshoz érdemesebb egy nagyobb kínálattal - és így több árkategóriát lefedő készlettel - rendelkező nagyobb üzletet felkeresni. Mielőtt nagyobb összeget adsz ki valamire, tájékozódj a szórólapokból, és keresd meg az akciókat. Tulajdonképpen bármiről elmondható, hogy ha szánsz rá némi időt, akkor találsz belőle olcsóbbat, mint amennyiért a legközelebbi boltban kínálják.

Elsősorban műszaki cikkek, de lényegében bármilyen háztartási apróság megtalálható az ár-összehasonlító oldalakon, amelyek segítségével percek alatt eldöntheted, hol érdemes keresned a kiszemelt terméket. A szerintünk legpraktikusabb oldalakat itt gyűjtöttük csokorba neked.

Te mikor adtál ki legutóbb nagyobb összeget valamiért?

Ezt is szeretjük