Képeken a nagy havazás! Emberéleteket is követelt
100 éve nem tapasztaltak hasonlót
Továbbra is hideget jósolnak keleten, míg itthon enyhe az idő.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt héten történelmi hóesés kezdődött több keleti országban, többek között Izraelben, Egyiptomban és Szíriában is. A szélsőséges időjárás fennakadásokat és áramszünetet is okozott, vasárnap reggel még 14 ezer lakásban nem volt áram Izraelben a leszakadt vezetékek miatt. Közben teljes erővel próbálják megszabadítani az utakat a csaknem félméteres hótól.

A rendkívüli időjárás miatt négy ember is meghalt Izraelben, két férfit autójukkal együtt elsodort a vízfolyam, egy másik férfi háza tetejéről esett le, és egy csecsemő is van az áldozatok között, aki egy hősugárzó okozta tűzben vesztette életét. Izrael történetének legnagyobb hóvihara nagyjából 680 millió forintos kárt okozott, ugyanakkor a bő csapadék feltöltötte Izrael édesvízraktárát, a Kinneret-tavat.

Az egyiptomi fővárosban, Kairóban is esett, ahol az utolsó hóesést több mint száz éve tapasztalták. Jelenleg 5-11 fok van az egyiptomi fővárosban. Az ítéletidő elérte Szíriát, ahol két gyerek fagyott halálra, de havazást, fagyot és heves esőzést tapasztaltak továbbá Libanonban, Palesztinában, Jordániában és Törökországban is. Nézd meg a történelmi havazás képeit!

Képeken a Xaver orkán

2013 decemberében az elmúlt évtized legnagyobb vihara csapott le Európa északnyugati részére. A Xaver orkánnak keresztelt óriási vihar miatt Nagy-Britanniában két ember életét vesztette, Belgiumban több ezer embert ki kellett telepíteni, Hollandiában és Németországban pedig súlyos fennakadások voltak, de tragédia nem történt.

Ezt is szeretjük