Hány fok kell a boldogsághoz? Kiderült, mi az ideális hőmérséklet

Azok a legkiegyensúlyozottabbak, akik ilyen körülmények közt élnek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek
Azok a legkiegyensúlyozottabbak, akik ilyen körülmények közt élnek.

Köztudott tény, hogy az időjárás és a hőmérséklet pozitív és negatív irányban is befolyásolhatja az ember hangulatát, közérzetét. A Melbourne-i Egyetem és a Pekingi Egyetem kutatói egy tanulmányban most azt is pontosan meghatározták, hány Celsius-fokban érezzük magunkat a legjobban.

A tudósok 1,6 millió amerikai és kínai alany bevonásával térképezték fel a hőmérséklet és a személyiség közti kapcsolatot, és megállapították, hogy azok a legkiegyensúlyozottabbak, akik az év nagy részében körülbelül 22 °C-ban élnek. Ezeknél a személyeknél a társadalmi beilleszkedőképesség is sokkal magasabb volt, mint a többieknél.

A kutatásból az is kiderült, hogy sokkal stabilabbak érzelmileg, valamint nyitottabbak társaik és az újdonságok felé azon városok lakói, ahol 22°C az átlaghőmérséklet. Ez azért van a tudósok szerint, mert az emberek a kellemes hőmérséklet hatására szívesebben fedezik fel a környezetüket, ilyenkor pedig rengeteg élményre és új ismeretségre tesznek szert.

Az Egyesült Államokban és Kínában élő emberek esetében is ugyanazt tapasztalták, így könnyen kizárhatták annak a lehetőségét, hogy a különbséget a kulturális hatások okoznák. Azt is megvizsgálták, hogy más éghajlati tényezők, többek közt a páratartalom vagy a szélsebesség hat-e a személyiségre, de úgy találták, hogy egyértelműen a hőmérséklet bír a legnagyobb befolyásoló erővel.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük