Van Gogh és Mona Lisa arcképének öltözött be a kreatív pár: 8 lenyűgöző jelmezötlet halloweenre

Egyre ötletesebb, kreatívabb halloweeni jelmezzel rukkolnak elő az emberek.

mona lisa nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyarországon a halloween ünnepének népszerűsége nőttön-nő, bár kicsit másképp tartjuk hazánkban, mint az Amerikai Egyesült Államokban.

Ma már köztudott, hogy gyökerei a kelta hagyományokból eredeztethetőek - hitük szerint ezen a napon, október 31-én a holtak visszatérnek, és megpróbálnak beköltözni az élők testébe. Ez ellen maskarákkal, gyertyagyújtással védekeztek, mely szokás a mai napig fennmaradt.

Halloweeni jelmezek

Akár valaki a tradíciót őrzi, akár csak a napon tartott ünnephez szórakozásképpen csatlakozik, legtöbbször valamilyen ijesztő, meghökkentő jelmezbe bújnak az emberek. Magyarországon nem szokás, de Amerikában a „csokit vagy csalunk" ideje érkezik el, amikor a kis lurkók ijesztő maskarákban körbejárják a szomszédságot édességeket gyűjtögetve. Itthon szórakozóhelyeken vagy baráti, családi összejövetelekben merül ki a halloween. Mutatunk pár kreatív jelmezötletet azoknak, akik szívesen kiöltöznének a különleges nap alkalmával.

(Cikken belüli képek forrása:  Kelsey Brooke / Facebook,  ajánlóképek forrása: Reddit, Imgur, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük