Felejthetetlen, izgalmas, és neked is jár!
Már most unod a hideget? Legszívesebben elutaznál valahova, ahol még süt a nap? Van egy jó hírünk: most megteheted!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Képzeld el, hogy tiéd a világ: úgy alszol, hogy közben finoman ringat az ágyad, mint a piciket a bölcsőjük, és amint kinyitod a szemed, minden reggel más-más ország lélegzetelállító tája tárul eléd.

Napközben nincs más dolgod, mint pihenni, magadba szívni a friss levegőt, és hagyni, hogy a napsugarak cirógassanak.

Mindeközben pedig olyan élményekben lehet részed, amelyeket sosem felejtesz el. És most képzeld el, hogy mindezt megkaphatod, anélkül, hogy vagyonokat kellene fizetned érte.

Fedélzetre fel!

Míg egy-két évtizeddel ezelőtt luxusnak számított a repülés, addig ma már néhány ezer forintért bárki megteheti, hogy a fellegekbe emelkedjen. Így van ez a vízre szállással is: bár a luxushajók nyújtotta kényelem és az utazás élménye felbecsülhetetlen értékű maradt, manapság egyáltalán nem kell milliomosnak lenned ahhoz, hogy az őszi esős napokat a mediterrán nap nyújtotta élvezetekre cseréld.
Ha már most eleged van a hideg, nyálkás időből és a napsugarak hiányából, nem késő bepakolni a bőröndödet, fogni a párodat vagy éppen a barátnőidet, és befizetni egy mediterrán hajóútra. Hogy miben lehet részed?

Ha világot akarsz látni: Velencétől Isztambulig

Ha igazi mediterrán életérzésre vágysz, de egyben megízlelnéd Ázsia kultúrájának egy szeletét is, akkor vedd célba az olasz illetőségű MSC hajótársaságot. Bár karibi utak is elérhetőek a kínálatukban, az MSC, mint ahogy azt a neve - Mediterranean Shipping Company - is mutatja, kifejezetten a mediterrán hajózásra szakosodott. A társaság tíz luxushajóval rendelkezik, amelyek közül érdemes az MSC Poesia egyik kabinját választanod.
A flotta legfiatalabb tagjának számító Poesia Velencéből indul. Útja során érinti Dél-Olaszország egyik legromantikusabb városát, Barit, kiköt Görögország partjainál, bepillantást enged a valódi Törökországba Izmirben, megízlelteti a történelmi Isztambult, megmutatja, milyen is a végtelen tengerek hangulata, és hogy hogyan nyüzsög Dubrovnik, miközben az átlátszó Adria nyaldossa a szikláit. Mindezt nyolc napon át, a legnagyobb luxus közepette.

Az MSC Poesia - számokban:

Méretek: a hajó súlya 93 ezer tonna, hossza 294 méter, az emeletek száma 15.
Kabinok: 275 belső kabin, 173 külső kabin, 809 külső kabin erkéllyel, és 18 lakosztály saját erkéllyel.
Férőhelyek száma: összesen 3013.
Fedélzeti szolgáltatások: kültéri medencék, jacuzzi, szauna, gőzkamra, fitneszterem, jóga, szépségszalon, éttermek, bárok, színház, mozi, kaszinó, internetkávézó, üzletek.

Ha felfedezésre vágysz: történelmi romok, bazárok, paloták

Az MSC Poesia minden nap más városban és országban köt ki a kora reggeli órákban, hogy utasainak napközben lehetőséget nyújtson belekóstolni az adott ország kultúrájába. Aki akarja, egyedül is nekivághat a felfedezőútnak, vagy befizethet a hajótársaság által szervezett kirándulások egyikére, hogy felkészült idegenvezetők segítségével fedezze fel a környéket.

A Poesia első állomásának számító Bari-nak érdemes egyedül nekivágni, hogy az embernek legyen ideje elvegyülni az udvarokon tésztát készítő asszonyok között, és megízlelni Itália igazi hangulatát.
Görögországban - a második napon - azonban nem szabad kihagyni az Olympiába szervezett kirándulást. Az első olimpiai stadion romjai a felbecsülhetetlen értékű hangulat mellett számos olyan titkot rejtenek, amelyet csak egy igazi görög ismer - a kirándulásokra kizárólag helyi idegenvezetőket szerződtetnek.

Így van ez a Poesia harmadik úticéljával, a törökországi Izmirrel, ahonnan Ephesusba, a nyugati világ egyik legnagyobb romvárosába látogathatnak el a hajó utasai - bár meg kell jegyeznünk, ha valaki bele akar szagolni az igazi Törökországba, érdemes taxit fognia, és Izmirt választania.
Az út ötödik napja Isztambulé, a varázslatos müezzinek, rejtelmes és kincsekkel teli bazárok, paloták és mecsetek világáé. Bár Isztambul hatalmas, fejlett infrastruktúrájának, és a különböző látnivalókat jelző utcatáblák ezreinek köszönhetően önállóan is felfedezhető.
Az utolsó állomás, Dubrovnik előtt a hetedik nap a pihenésé, ezt ugyanis a vízen tölti a Poesia. A kikapcsolódásra szükség is van, hiszen Dubrovnik hasonlóan különleges kincseket rejt, mint a említett városok, felfedezésére pedig nem elég néhány óra.

Ha szórakozni vágysz: bárok, lounge-ok, éttermek, koncertek

A Poesián akkor sem lehet unatkozni, ha éppen a vízen van. A fedélzetének szabadtéri részén két, minden nap friss tengervízzel megtöltött medence és jacuzzi várja a strandolni vágyókat, a napimádókat pedig kényelmes napozóágyak százai.
Esténként bárok és lounge-ok tucatjai várják az éjszakai élet szerelmeseit - a hajó belsejében és a fedélzetén egyaránt - különleges koktélokkal, és a legfinomabb italkülönlegességekkel.
A napi ötszöri étkezési lehetőség magában foglalja az éttermi vacsorát is - ilyenkor kéretik az alkalomhoz illően öltözködni -, amely minden alkalommal bőséges, így van mit leöblíteni valamelyik bár egyikében, ahol minden este élőzenével gondoskodnak a megfelelő hangulatról.
Aki pedig a kellemes csevejek helyett inkább társasági életre vágyik, az a diszkóban, vagy a hajó orrában található színházteremben folytathatja az estét, és szórakozhat, amíg csak a lába bírja.

Ha romantikára vágysz: végtelen tengerek és naplementék

A Poesia fedélzetére nemcsak akkor érdemes lépned, ha világot akarsz látni, és kikapcsolódni vágysz, hanem akkor is, ha lenyűgöz a végtelen víz látványa. A hajó útja során átszeli az Adriát, a Ión-tengert, belekóstol a Földközi-tengerbe, végighalad az Égei-tengeren, és a Márvány-tengeren át éri el Isztambult. A Poesia a délutáni órákban hagyja el az egyes kikötőket, így a fedélzetén utazóknak lehetőségük van órákig gyönyörködni a végtelen tenger és a helyenként felbukkanó kisebb-nagyobb szigetek szépségében, valamint a Dardanellák, és nem utolsósorban a semmihez sem fogható naplementék felejthetetlen látványában.

Aki erről lemaradna, az az említett hetedik napon mindent bepótolhat: ekkor ugyanis a Poesia nem köt ki sehol, hiszen közel kilencszáz tengeri mérföldet kell megtennie, hogy Isztambultól Dubrovnikba érjen.

Viszont megmutatja utasainak a görög szigetvilág legnagyobb kincseit, köztük Lesbos szigetét és a Peloponnészoszi-félsziget legdélebbi csúcsát, valamint a mediterrán világ azon gyöngyszemeit, amelyek örökre az utazó emlékezetébe vésik magukat - ahogy azt teszi az MSC Poesián töltött minden egyes nap.

Ha felkeltette az érdeklődésed az út, ne habozz, hiszen a mediterrán térségben még tombol a nyár! Keresd fel a Vista Utazási Irodát, és foglald le most a kabinod. A görög szigetvilág és Törökország mellett a Vista kínálatában többek között a Karib-térségbe, Brazíliába vagy éppen az Egyesült Államokba tartó utak közül is választhatsz, ráadásul igen kedvező áron.
Kattints ide, és böngéssz a Vista ajánlatai között, vagy érdeklődj személyesen.

Vista Utazási Irodák - Központi Iroda

Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 1.
Telefon: 06(1)429-9999
Fax: 06(1)429-9925
E-mail: foiroda@vista.hu
Nyitva: hétfőtől péntekig 9 óra 30 és 18 óra között, szombaton 10 és 14 óra 30
között.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük