Hackertámadás érte a népszerű üzenetküldő alkalmazást: több százezer magyar adatait lophatták el
Egyelőre nem tudják, hogy hogyan férhettek hozzá a hackerek a felhasználók adataihoz.

GettyImages-1423783201
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Adatszivárgás történt a WhatsApp üzenetküldő alkalmazásnál, és ennek következtében majdnem 500 millió felhasználójuk személyes adatai kerülhettek veszélybe, írja az Index.

Több százezer magyar WhatsApp-felhasználó is értintett lehet. Egyelőre nem tudják, hogy hogyan férhettek hozzá a hackerek a felhasználók adataihoz. 

Hackertámadás érte a WhatsAppot

Múlt héten megjelent egy bejegyzés egy népszerű hackerfórumon, amelynek szerzője eladásra kínálta fel a WhatsApp 487 millió felhasználójának telefonszámát, derül ki a cikkből. 

A Cybernews techportál munkatársainak sikerült kapcsolatba lépnie a bejegyzést közzé tevő hackerrel, aki az adatok hitelességét igazolva megosztott velük közel kétezer, aktív brit és amerikai felhasználóktól származó telefonszámot.

GettyImages-1248551713
Fotó: Rapeepong Puttakumwong / Getty Images Hungary

Cybernews egyenként leellenőrizte a számokat, és megerősítette, hogy az összes WhatsApp-felhasználó. Ez alapján úgy tűnik, hogy tényleg kiszivároghattak a felhasználók adatai. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a hacker hogyan tudott hozzáférni az adatokhoz.  

Az Index a Cybernews cikkét idézi, amelyben azt írják, hogy a hacker által felkínált adatbázisban 84 ország felhasználói találhatóak meg. A legtöbb felhasználó egyiptomi (45 millió), olasz (35 millió), amerikai (32 millió), szaúdi (29 millió), francia (20 millió) és török (szintén 20 millió), írják.

A lap által közölt táblázat alapján Magyarországon körülbelül 377 ezer felhasználót érinthetett a szivárgás.

A rendőrség nevében küldenek leveleket a csalók: így lehet kiszúrni őket

Egyre többen kapnak valótlan tartalmú leveleket úgy, hogy feladóként rendőri vezetők vannak megjelölve.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük