Ha katasztrófa volt az első szex: így tedd magad túl rajta
Ne ess kétségbe, ha a szüzességed elvesztése nem úgy sikerült, ahogy tervezted.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akármilyen nagy készülődés előzi meg, az első szex sajnos még így is lehet kellemetlen élmény. Elég egy apró baki, amit te már-már tragédiaként élsz meg, és máris rossz szájízzel emlékszel majd vissza az egészre.

Ez veszélyes, mert a későbbi kapcsolataidra is rányomhatja a bélyegét. Nézd meg, mit tegyél, hogy elkerüld a bajt - vagy túltedd rajta magad.

Fontos tényezők

Ha lefekszel valakivel, különösen, ha ez lesz neked az első, csak olyannal tedd, akibe szerelmes vagy, és biztos vagy afelől, hogy az ő érzelmei is valósak.

Egy rossz élményt tompít az a tudat, hogy mindent megbeszélhetsz a másikkal, és nem fog egyedül hagyni az esetleges kellemetlenségekkel. Mivel a rosszul sikerült első alkalom sokáig kísérthet életed során, érdemes alaposan felkészülni testben és lélekben is, hogy elkerüld a problémát. Olvass utána a dolognak, és az sem szégyen, ha kikérdezed az anyukádat, hogy mi a teendő, neki mik voltak a tapasztalatai.

Ha már megtörtént a baj

Ha csalódtál

A feldolgozás módja attól is függ, mi idézte elő a kellemetlen helyzetet. Ha a fiúban csalódtál, akkor először azt kell megértened, hogy nem a testiséggel van a baj, csak a partner nem volt megfelelő. Fontos, hogy ne könyveld el a szexet valami rossz dologként, mert abból a későbbek során biztosan adódnak még gondok.

Sajnos az elkerülhetetlen, hogy szomorkodj, de inkább azért tedd, mert félreismerted a fiút. Egy szerelmi bánaton sem könnyű túljutni, de egy ilyen érzésnek kevésbé van befolyása a további életedre.

Más probléma

Az is előfordulhat, hogy rajtatok kívül álló okok miatt volt rossz az élmény. Ha a srác és közted minden rendben van, és a kapcsolatotok túlélte a kellemetlen élményt, mindenképpen beszéljétek át a dolgokat. Vegyétek sorra, mik lehetettek azok a tényezők, amik miatt balul sikerült az első alkalom. Lehet, hogy arra juttok majd, hogy mégsem vagytok felkészülve a szexre, de ha nem ez a helyzet, egy rossz élmény ne vegye el a kedveteket a további próbálkozástól. Ha meg tudjátok beszélni, és tisztázzátok, hogy mi volt a baj, a következőkben ki tudjátok küszöbölni azt.

Ha nem ő az igazi

Ha te érzed úgy az együttlét után, hogy mégsem ez a srác az igazi, tele lehetsz megbánással, és a gondolatok csak úgy kavaroghatnak a fejedben. Kérj időt a gondolkodásra, és ezalatt leginkább azzal törődj, ami benned zajlik.

Próbálj rájönni, mi volt a baj, mi válthatta ki belőled azt az érzést, hogy nem szeretnél tovább együtt lenni azzal, akinek odaadtad magad. Lehet, hogy ez alatt a kis szünet alatt rájössz, mi volt a probléma, és ha megbízol annyira a másikban, hogy elmondd neki, együtt kereshettek rá megoldást. Ha pedig arra jutsz, hogy tényleg nem tudsz tovább maradni ebben a kapcsolatban, akkor lépj ki belőle, mert ha nem teszed, mindketten csak szenvedni fogtok. Mikor már egyedül leszel, fellélegzel.

Vegyél tudomást róla!

Sokan eltemetik magukban a rossz élményt, inkább nem is gondolnak rá, és úgy tesznek, mintha meg se történt volna. Ez ideig-óráig megoldást jelenthet, de hosszú távon veszélyes, mert ha egy későbbi kapcsolatban tör elő a rossz emlék, az sok mindenre hatással lehet.

Éppen ezért fontos, hogy ha pillanatnyilag szenvedsz is a dologtól, ne kezeld meg nem történtként az ügyet, próbáld meg feldolgozni! Az idő, mint mindenre, erre is gyógyír lesz, és ha nyitott vagy az új tapasztalatokra, el fog halványulni az élmény. Ha végképp úgy érzed, hogy a kísértő emlék hosszú idő után sem hagyja, hogy továbblépj, érdemes megfontolni, hogy felkeresel egy pszichológust.

Ezt is szeretjük