Egy éven át fotózta a szibériaiakat a férfi: gyönyörű emberekkel találkozott
A művész az egész világ számára komoly tanulsággal szolgálhat.

sziberiai emberek cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mi jut eszedbe elsőként Szibériáról? Hogy hideg van? Nos, ez stimmel. Ezen kívül még valami? Mondjuk, az ott élő népekről? Erről van szó.

Alexander Khimushin kilenc évvel ezelőtt gondolt egyet, és egy hátizsákkal - na meg persze a fényképezőgépével - nekivágott a nagyvilágnak, hogy lencsevégre kapja a szerinte legcsodálatosabb teremtményeket: az embereket.

Pontosabban erre utazása során jött rá, merthogy kalandjai kezdete óta mostanáig 85 országba sikerült ellátogatnia, méghozzá olyanokba, ahol még mindig féltve őrzik a régi idők kultúráját és hagyományait. Fotósorozatában Khimushin a szépséget és a különbözőséget hirdeti, ahogy tette ezt ezúttal Szibériában is.

Egy év, megannyi felvétel

Szibéria kétségkívül hatalmas szeletet hasít ki a világból: az ország területe közel kétszerese Ausztráliának, és mintegy 30%-kal nagyobb, mint az Amerikai Egyesült Államok, Kanada és egész Európa.

A férfi egy év alatt a Bajkál-tótól kezdve a Japán-tengeren és Mongólia végtelen sztyeppéin át a Föld leghidegebb helyéig, Jakutföldig negyvenezer kilométert tett meg, mert hajtotta a bennszülött népek tisztelete és az életmódjuk iránti kíváncsiság.  

A pozitív élmények egyvelegébe ugyanakkor szomorúság is vegyült, mert a lencsevégre kapott őslakos csoportok között akadt olyan, melynek napjainkban alig száz képviselője erősíti az élők táborát. Eszerint egyesek úgy tűnhetnek el a világból, hogy a legtöbben sosem hallottak a létezésükről. Nézd meg képeken, milyen gyönyörű emberekkel találkozott Alexander!

Ezt is szeretjük