Melyek gyermeked gyenge pontjai?

Hold-jegye elárulja

A gyereknevelés a legkevésbé sem egyszerű dolog. Nem árt például ismerned hozzá gyermeked gyengéit.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyermeked Hold-jegye kiegészíti a csillagjegye által meghatározott legfontosabb jellemvonásait. Érdemes kiszámítanod Hold-jegyét, ha szeretnéd minél inkább megismerni őt.

A legdögösebb magyar sztármamik

Nézegess képeket!

Elolvasom

Nem árt, ha például tisztában vagy vele, hogy a túlzott érzékenysége vagy éppen az alacsony feszültségtűrő képessége okoz-e számára problémát.

Nem tudod, melyik állatövi jegyben áll a gyermeked Holdja? Számold ki horoszkópkészítő programunk segítségével! Kattints ide! »

Kos

Hold-jegyéből kifolyólag egy magányos harcos képzetét keltve spontán és aktív módon viszonyul környezetéhez. Minden rajta kívül álló dolgot ellenségesnek tart, olykor egy őskori barlanglakóra emlékeztet, akinek környezete fenyegetéseivel mindig szembe kell néznie. Éber és mozgékony gyermek, aki azonnal reagál a külvilág impulzusaira. Beállítottságával - egy mindenki ellen - azonban nehezen tud bizalmat, illetve szoros kapcsolatot kiépíteni másokkal.

Bika

Gyermekednek már egészen kicsi korában fontos a tulajdonlás. Szereti a világos határokat, ha a fontos dolgokon nem kell osztoznia testvéreivel, ha valamit birtokolhat: szobát, ruhát, játékot. Ennek megfelelően rosszul éli meg, ha valamit el kell engednie. Meg kell tanulnia, hogy a tulajdonlás és az élvezetek védettséget nyújtanak, de a boldog életnek nem ez az alfája és omegája. Szüksége van a gyűjtés lehetőségére, de segítened kell őt abban, hogy megtanuljon a dolgoktól elválni.

Ikrek

Jellemző rá, hogy lehetőség szerint minden környezetében élő emberrel kapcsolatba akar kerülni. Akkor érzi jól magát, ha tudja, mit gondol a külvilág - természetesen elsősorban számára fontos emberek -, és, ha mindenkivel elbeszélgethet. Minden információra nyitott, elmulasztja azonban az önálló állásfoglalás kialakítását. Sokszor előfordul vele, hogy elvész a felszínes dolgokban anélkül, hogy megtalálná azt, ami önmaga számára fontos.

Rák

A különösen érzelemfüggő gyermeked sokszor a te szoknyád mögé bújik a kihívások elől. Fejlődése során főleg a melegség, a gyengédség iránti igényének keres kifejezési formát. Meg kell tanulnia azonban, hogy vannak olyan helyzetek, amikor világos állásfoglalásra és önálló cselekvésre van szükség. Épp ezért arra van szüksége, hogy egyrészről nagyon sok szeretetet kapjon, másrészről arra bátorítsd, hogy álljon meg a saját lábán a világban.

Oroszlán

Hold-jegyének köszönhetően gyakran hajlamos önmagát a világ középpontjaként megélni. Sokszor különféle kreatív módokat talál ki arra, hogy önmaga fontosságát még inkább kihangsúlyozhassa. Nehezére esik megérteni, hogy minden embernek megvan a saját világa egyéni vágyakkal és megvalósításra váró célokkal. Mindezek miatt finoman, mégis határozottan arra kell nevelned őt, hogy bizonyos helyzetben félretegye egóját, és hagyja érvényesülni a külvilágot is.

Szűz

A Szűz Hold-jegy gyermekednek környezete rendszerezésének igényét adja. Csemetédnek mindenről világos elképzelései vannak, minden benyomást rendszerez. Óvatossága miatt azonban elveszti spontán odaadó képességét, és nehezére esik hagyni, hogy magától történjenek a dolgok. Erősen kötődik a reális dolgokhoz, a napirendhez, az értelemhez, és ezáltal nem lehet egyszerű, gondtalan gyerekkora, nem ismeri az álmodozást.

Mérleg

Számára elengedhetetlen, hogy környezete szeresse és becsülje őt. Épp ezért gyermeked szinte minden helyzetben úgy viselkedik, hogy kivívja környezete szeretetét. A körülötte élők vágyait saját szükségletei fölé helyezi, és szinte túlontúl alkalmazkodó. Hogy ne veszítse el személyiségét, egyéni vágyait, meg kell tanulnia kiállni saját véleménye mellett akkor is, ha ezzel ellenszegül a környezetének. Boldogságáról saját magának kell gondoskodnia.

Skorpió

Bár a gyermekek többségére egyébként is jellemző az érzelmek olykor kontrollálatlan kinyilvánítása, a te csemetéd esetében ezek a hullámok különösen magasra csapnak. Nem hagyja könnyen, hogy átlássanak rajta. Mindennek alaposan a végére jár, még akkor is, ha eközben tönkremennek a dolgok. Nehéz megállnia, hogy valamit épen hagyjon, például egy plüssállatkát, ha éppen belső életét kutatja. A legjobb, ha megpróbálod türelemre és empátiára nevelni.

Nyilas

A Nyilas gyermeked Holdjának optimista, gondtalan beállítódást kölcsönöz. Csemetéd többnyire bizalommal nevet a világra, és általában meg is kapja, amit szeretne. Ennek megfelelően azonban feszültségtűrő képessége meglehetősen alacsony. Épp ezért már egészen kicsi korában érdemes türelemre és kivárásra nevelned. Ellenkező esetben ugyanis könnyen előfordulhat, hogy túlságosan nyugtalan és feszült felnőtt válik majd belőle.

Bak

Gyermeked Bak-Holdjának köszönhetően már egészen korán sok felelősséget vállal. Mindent rendkívül komolyan vesz, hamar kis felnőtt válik majd belőle - és nehezére esik igazán gyermeknek lenni. Mivel túl kevés játékra és szórakozásra van ideje, olykor segíteni kell neki gyermeki oldalának felszínre hozásában. Érdemes képességfejlesztő játékokkal foglalkoznotok, hiszen ezek felkeltik mind gyermeki oldalának, mind felnőtt énjének érdeklődését.

Vízöntő

A csillagok nagy szabadságszeretetet és hihetetlen erős függetlenség utáni vágyat kölcsönöztek csemetédnek. Ő tényleg különleges kisember, ám ezt az élet színpadán sokszor nehezére esik bemutatni. Mindezek miatt meg kell tanulnia, hogy ne csak higgyen különlegességében, de mutassa is meg azt. Lényeges, hogy saját kreativitásának konkrét kifejezést adjon. Ebben segítségére lehetsz azzal, ha például valamilyen képzőművészeti tevékenységre buzdítod.

Halak

Bámulatosan élénk fantáziavilággal és hihetetlen empátiával bír a gyermeked. Környezetével mindig együtt érző és odaadó - már egészen kicsi korában is. Ugyanakkor nehezére esik a mindennapok kötelezettségeinek megfelelni. Szeretetteljes támogatásra van szüksége, hogy ne vonja ki magát ezek alól, és ne meneküljön belső álom- és fantáziavilágába. Minél gyakorlatiasabb feladatokra van szüksége a gyermekednek ahhoz, hogy leküzdje tétovaságát.

Cikkünk Anita Cortesi Gyermekhoroszkópok című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

  • anya
  • horoszkóp

Milyen anyuka leszel?

Ezt is szeretjük