Nem tudott közösülni, ezért késsel segített rá a férj
Amikor a kislányból anyuka lesz
Ezekben az országokban normális a gyerekházasság.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

AZ ENSZ felmérése szerint, ha a gyerekházasságok rendszere nem változik, az azt jelenti, hogy évente 14,2 millió kislány megy majd férjhez nagyjából kilenc éven belül. Ez azt jelenti, hogy mindennap 39 ezer 18 évnél fiatalabb lány házasodik, ebből pedig nagyjából 50 millió kislány nincs 15 éves. Sok helyen a tradíciók sokkal erősebbek, mint maga a törvény.

A helyzet további romlására lehet számítani, ahogy a fejlődő világban nő a fiatalkorúak száma. Ezek a lányok soha nem teljesedhetnek ki, soha nem lehetnek igazi gyerekek. Nem ritka az sem, hogy egy 15-16 éves lányt akár egy hetvenéves férfihoz is hozzáadnak, aki később szexuálisan bántalmazza fiatal feleségét. A felmérés szerint a gyermekkori kényszerházasság globális probléma, de a szokások jelentősen eltérhetnek a különböző országok között. Megoldást a városi élet jelenthet, ahol a munkahely és a tanulási lehetőség miatt van esély a kitörésre.

A házasság egy fiatal lány életében a tanulmányok végét, a túlságosan korai terhességet, a házasságon belüli erőszakot és akár a HIV-fertőzés kockázatát is jelentheti. Az elmúlt évben rövid időn belül két borzalmas történet is bejárta a világsajtót. Az egyik egy 11 éves kislányé volt, akinek még nem volt elég fejlett a nemi szerve a közösüléshez. Emiatt a friss férj úgy gondolta, hogy a legjobb ötlet egy késsel rásegíteni. A kislány nem érte meg a nászéjszaka végét.

De az a nyolcéves, jemeni kislány is belehalt a nászéjszakába, akit nagyjából 600 ezer forintnak megfelelő összegért adtak hozzá egy negyvenes éveiben járó szaúd-arábiai férfihoz. A nászéjszakán a kislánynak szétszakadt a méhe. A világon a mai napig több országban is férjhez adják a kislányaikat a szülők.

Brutális képeken az afrikai erőszak

Afrikában 2013 tavaszán kezdődött a keresztények és muzulmánok közötti öldöklés, miután a főleg keresztény országban, a Közép-afrikai Köztársaságban puccsal muzulmán felkelők kerültek hatalomra, amire a Séléka elnevezésű keresztény csoport agresszívan reagált. Ez idő alatt több mint kétezer ember halt meg, és nagyjából négy és fél millióan váltak nincstelenné.

Ezt is szeretjük