Friss részleteket közölt a nyitásról Gulyás Gergely: szombaton újabb nagy lépés jöhet
Gulyás Gergely közölte: pénteken elérhetjük a 3,5 millió beoltottat.

gulyas-gergely
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Valószínűleg pénteken elérhető lesz a 3,5 millió beoltott, és az ezt követő napon, szombaton kinyithatnak a teraszok - mondta Gulyás Gergely csütörtöki online sajtótájékoztatóján. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta: a teraszok este fél 10-ig lehetnek majd nyitva, ahogy az üzletek. Egyúttal este 11 órára módosul a kijárási tilalom kezdete - közölte.

A vendéglátóhelyek újraindulása az első lépés a szabadság visszanyerése felé, és remélhetőleg ezt követően gyorsan tovább lehet lépni, hiszen jelentős mennyiségű oltóanyag érkezik az országba - közölte. A kieső Janssen-vakcinák pótlására a következő egy hétben egymillió kínai vakcina érkezik, 200 ezer adag orosz első oltás jön, és ütemezetten érkezik a második is. A Pfizerből a jövő héten több mint 300 ezer dózist hoznak - tette hozzá.

Gulyás arról is beszélt, hogy a kormány értékelése szerint helyes volt, hogy hétfőn újra kinyitottak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai. Ismertette: az óvodások 60, az alsó tagozatosok 75 százaléka tért vissza az intézményekbe, és ez az arány napról napra növekszik. Úgy fogalmazott: a tanárok és a szülők józanságát dicséri, hogy ilyen nagy számban jelentek meg a gyerekek az óvodákban és az alsó tagozaton.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

A kormány őszig meghosszabbítaná a rendkívüli jogrendet

A kormány a héten benyújtott a parlamentnek egy törvénymódosító javaslatot, amellyel főszabály szerint őszig meghosszabbítják a most érvényben lévő veszélyhelyzettel összefüggő intézkedéseket.

Ezt is szeretjük