Úgy érezte a fotós, mintha egy álomba csöppent volna: szürreális látványt örökített meg
A fotós varázslatos képeken mutatja be Grönland egyik leglátványosabb szegletét.

gronland-vitorlas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Albert Dros fotográfus arról híres, hogy meglátogatja a világ legszebb, de legeldugottabb szegleteit, és ott olyan tájképeket készít, hogy a azokat elnézegetve az ember szinte a helyszínen érzi magát. Különös tehetsége van ahhoz, hogy mindenhol észrevegye a kivételes adottságokat, és azokat úgy mutassa be, hogy mindenkit elkápráztasson a látvány.

Legutóbb a Disko-öbölben járt, ahol a gyönyörű, jeges környezet és az arrafelé jellemző, piros vitorlás hajók kontrasztja fogta meg a leginkább. A Grönland nyugati partján található öböl a sziget egyik leglátogatottabb térsége, a lakosság főleg a turizmusból és a vízi gazdaságból, kereskedelemből él. Az emberi jelenlét ellenére a Disko-öböl legnagyobb részén szinte érintetlen a természet.

Grönland varázslatos világa

A hatalmas jéghegyek elvarázsolták a fotóst: a kedvenc pillanata az volt, amikor az éjféli nap fénye lilásra festette a tengert és a jeget. Alig hitt a szemének, úgy érezte, mintha álmodna. Ezt a hatást szerette volna visszaadni a képeivel, és úgy gondoljuk, ez sikerült is. Nézd meg a saját szemeddel Albert Dros mesés felvételeit!

Ezt is szeretjük