Minden adatod törlődni fog hamarosan a népszerű Google-alkalmazásból: ezt kell tenni, hogy megakadályozd

Fontos figyelmeztetést küld a Google minden felhasználójának!

Törlődni fognak a Google Térkép előzményei
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden adatot törölni fog a Google azokról a helyekről, amelyeket a felhasználók korábban meglátogattak. A Térkép applikáció „idővonala” továbbra is működni fog azoknál, akik ezt választják, ám az adatokat nem a Google fogja tárolni, hanem az adott eszközön lesznek elmentve, írta meg a Dívány.

Törlődni fognak a Google Térkép előzményei

Sok felhasználó kapott e-mailt az elmúlt időszakban a Google-től, amelyben arra figyelmeztetik őket, hogy december elsejéig mentsék el a korábbi utazásaikat, mert azokat a cég a határidő lejártával törölni fogja. 

A felhasználóknak ezután is lehetőségük lesz elmenteni az adataikat, de ez már nem fog alapértelmezetten megtörténni, derült ki a cikkből. 

GettyImages-1239499748
Fotó: NurPhoto / Getty Images Hungary

A Google eddig másfél évig őrizte meg a felhasználók helyadatait, de ez lecsökken három hónapra. A változásokról azokat a felhasználókat is értesíteni fogja a cég, akiknek eddig nem érkezett ilyen e-mail a postaládájába. 

A Google kifejezetten nem indokolta a változtatásokat, ám ez összefüggésben lehet azzal, hogy a vállalatot az utóbbi időben sokat kritizálták amiatt, hogy kiadja a felhasználók érzékeny adatait a hatóságoknak. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Nagyon vigyázz, ha ilyen hívást kapsz az OTP nevében! Minden pénzt elveszíthetsz a számládról

Különösen meggyőző, új módszerrel dolgoznak a csalók!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük