Veszélyek leselkednek a Google-fiókodra, ha ezeket a lépéseket kihagyod: így lehetnek biztonságban az adataid

A Google biztonsági beállításait érdemes átnézni, máskülönben veszélybe kerülhetnek a benne lévő adatok.

Google biztonsági beállítások
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Google komolyan veszi az online biztonságot, és a felhasználóknak erősen ajánlott alkalmazni is az általuk kínált lehetőségeket a fiókjuk védelmének érdekében. 

A Google biztonsági beállításai


Először is jelentkezz be Google-fiókba, és a jobb felső sarokban válaszd ki a profilképedet, majd nyomj az "Az adatvédelmi javaslatok áttekintése" lehetőségre. Ez elvezet "A legfontosabb adatvédelmi beállítások áttekintése" opcióhoz, ahol személyre szabott ajánlások jelennek meg a fiók biztonságának a javítására.

Google biztonsági beállítások 1
Fotó: CentralITAlliance / Getty Images Hungary

Ha ezek nem jelennek meg, akkor a Google jelenleg nem ajánl semmilyen biztonsági intézkedést. Ez ellenőrizhető a Google-fiók kezelése menüpontban, a "Biztonsági ellenőrzés" részben is. Ha itt zöld pajzs jelenik meg, a fiók biztonságos, de további tippek látszódhatnak, amik fokozhatják ezt.

Extra lépések a biztonság növeléséhez

Végezz biztonsági ellenőrzést: ez személyre szabott biztonsági ajánlásokat ad, mint a fiók-helyreállítási opciók hozzáadása vagy frissítése, a kétlépcsős azonosítás bekapcsolása, a kockázatos hozzáférések eltávolítása vagy a képernyőzárak bekapcsolása.

Frissítsd a szoftvereket: a régi böngészők, operációs rendszerek vagy alkalmazások sebezhetőek lehetnek a hackerekkel szemben. A fiók védelme érdekében mindig naprakészen kell ezeket tartani, ilyenek a böngésző, az operációs rendszer és az alkalmazások.

Használj egyedi, erős jelszavakat: kockázatos ugyanazt a jelszót használni több webhelyen. Ha az egyik webhely jelszavát feltörik, azzal több fiókhoz is hozzáférhetnek. A legjobb Chrome-bővítményekről korábban írtunk.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Távolítsd el a nem szükséges alkalmazásokat és böngészőbővítményeket: minél több alkalmazás van telepítve egy eszközre, annál sebezhetőbbé válhat. Az érzékeny információkhoz hozzáférő eszközökön csak a szükséges alkalmazások és bővítmények legyenek, és kerülendőek az ismeretlen forrásból származóak.

Védekezz a gyanús üzenetek és tartalmak ellen: a hackerek e-mailek, szöveges üzenetek, telefonhívások és weboldalak segítségével próbálják meg becsapni az embereket, hogy személyes adataikat megszerezzék. Ha valaki gyanús tevékenységet észlel a fiókjában, kövesse a fiók biztosítására vonatkozó lépéseket, további információt a Google support oldalán találsz.

Döbbenetes dolog történik, ha beírod a Google keresőbe ezt a szót! Kevesen ismerik a zseniális funkciót

Egyetlen szót kell beírni a keresőbe!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük