Ezzel az egyszerű trükkel sok tárhelyet szabadíthatsz fel a Gmailben: sokan nem ismerik, pedig ingyenes

Rengeteg tárhely felszabadítható néhány kattintással.

Gmail-tárhely felszabadítása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon idegesítő tud lenni, ha az ember értesítést kap a Gmailtől, hogy fogyóban van a rendelkezésére álló tárhely, így hamarosan nem küldhet és fogadhat e-maileket, és fájlokat sem tölthet fel. A probléma oka nem más, mint hogy a felhasználók számára elérhető 15 gigabájt ingyenes tárhely megoszlik a Gmail, a Google Fotók és a Google Drive között.

Gmail-tárhely felszabadítása

A SlashGear nemrég hasznos tippeket osztott meg a Gmail tárhelyének felszabadításával kapcsolatban. A felhasználóknak néha érdemes benézni a Spam mappába és a kukába, mert ha nem törölte az itt található üzeneteket véglegesen, azok továbbra is helyet foglalnak. 

Egy másik igen gyakori hiba, hogy az ember nem szelektálja rendszeresen a csatolmánnyal érkező leveleket, így az ezekben található fotók és videók fölöslegesen foglalják a helyet. A nagy méretű csatolmánnyal rendelkező üzenetek kiszűréséhez a felhasználói felület felső részén található keresési sávba kell beírni a has:attachment larger:10M sort, így a képernyőn megjelenik az összes olyan üzenet, melyek csatolmányainak mérete meghaladja a 10 megabájtot. A kifejezésben szereplő számot tetszés szerint lehet módosítani, ha valaki ennél nagyobb fájlokat keresne. 

GettyImages-1689920443 (1)
Fotó: NurPhoto / Getty Images Hungary

Ha a felhasználó jobban át szeretné látni a Gmail-tárhelyét, érdemes a webböngészőben megnyitnia a https://one.google.com/storage/management linket, ahol javaslatokat lát majd arra, hogy milyen elemeket távolíthat el a Google Fotókból, a Google Drive-ból és a Gmailből úgy, hogy ne vesszen el semmilyen fontos dokumentum. 

Nemrég egy fontos gmailes újításról számoltunk be, melyről ide kattintva olvashatsz részletesen. 

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Veszélyes okosórákra figyelmeztet a hatóság - Nagyon vigyázz, ha ilyened van!

Akár életveszélyes is lehet egyes okosórák használata.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük