Schell Judit ilyet még sose csinált
Less be a kulisszák mögé, nem fogsz hinni a szemednek
Nézd meg videón, elképesztő látvány! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Különleges, hazai színházban még nem látott előadás készül a Tháliában. A komplex színházi élményt ígérő előadást Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok című darabja alapján viszik színre. A két főszerepet Schell Judit és Finta Gábor játssza, illetve táncolja.

Szövetség nő és férfi között

A művészeknek nagy kihívást, igazi kreatív munkát jelent ez a produkció. Juditnak a koreográfiák elsajátítása - bár versenytáncosi múltja miatt van mire alapoznia -, Gábornak a próza - hiszen szövegmondásban nincs rutinja - jelenti a legnagyobb erőpróbát.

Arra szövetkeztek, hogy egy nagyszabású, komplex produkciót állítsanak színpadra, mindketten teljes erőbedobással dolgoznak.

- Karrierem során az egyik legviccesebb alkotói folyamaton vagyok túl. A nehezebb napokon is felszabadult hangulatban teltek a tánc- és szövegpróbák. Jó érzéssel tölt el, hogy Judittal egy közös produkcióban léphetek színpadra.

Számomra a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a darab összetettségéből adódóan megtaláljam az összhangot és egyensúlyt a különböző művészeti ágak között - ezáltal egy komplex művet létrehozni - mondja a feladatról Finta Gábor táncművész, aki most - ha lehet így nevezni - Schell Judit tánctanára, a darab férfi szereplője és az előadás koreográfusa is egyben, és aki nagyon élvezi a közös munkát.

- Ebben az előadásban mindent szeretek. Azt a szabadságot, amit ez a Karinthy-darab nyújt számunkra, hogy a saját ötleteinket beletehetjük és a fantáziánk által magunkévá formálhatjuk.

A két művész egymást segíti, ösztönzi. Míg Judit a prózai részeknél ad tanácsot a táncosnak, Gábor kőkeményen kéri tőle számon a társas precizitást, a pontosságot, megpróbálva a maximumot kihozni a színésznőből. És hogy milyen tanítvány Judit? Gábor szerint szuper.

- Nagyon gyorsan haladunk a koreográfiákkal, nincsenek fennakadások. Az ízlésünk sok esetben egyezik, és ha van is néha nézetkülönbség közöttünk - mivel ketten vagyunk csak a színpadon, időnként elkerülhetetlen -, könnyen oldódik meg, amikor látjuk, hogy mi működik, és mi nem. Tudunk együtt a jó irányba menni.

Persze, tudtam, hogy nagy, elismert színésznő Schell Judit, de azzal nem voltam tisztában, hogy milyen táncos, hogy fogunk tudni együtt dolgozni. Ezért eleinte ez foglalkoztatott leginkább. Amikor szóba hozta ezt a darabot, azonnal megláttam benne a lehetőséget. Én is azt gondoltam, hogy szeretném megvalósítani, és most úgy érzem, hogy amit színpadra állítunk, szórakoztató, látványos és meghökkentő lesz.

Virtuális valóság a Tháliában

Szóval, próza és tánc egyetlen műben. A képzelet kiterjesztését pedig egy olyan különleges vetítési technika teszi felejthetetlenül plasztikussá, amely prózai színházban egészen újszerű és lenyűgöző hatást kelt. Az alkotók különleges látványvilágot terveztek, melyben segítségükre volt a Freelusion, világviszonylatban az egyik leghíresebb 3D videomapping stúdió.

A Gellérthegyi álmokhoz egy virtuális díszletet terveztek és gyártottak, ami az előadás folyamán varázslatos vízióvá formálódik.

- Elég összetett előadás lesz. Külön feladat a nézőnek, hogy ki tudja választani a neki legfontosabb dolgot, amire figyelni szeretne. Én bízom abban, hogy érdemes lesz többször is megnézni - mondja Finta Gábor.

A darab bemutatója 2016. november 5-én lesz a Thália Színház nagyszínpadán.
 

Ezt is szeretjük