Ez a legjobb dolog, amit a két ünnep között csinálhatsz
Elsőre nem biztos, hogy eszedbe jut
Olvasd el, mi az egyik legjobb program, akár kettőtöknek! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ajándékozz karácsonyra színházjegyet szeretteidnek, ha szebbé, meghittebbé szeretnéd varázsolni az ünnepeket egy közösen megélt színházi élmény által.

Megálmodták, színpadra vitték

Szívet melengető, szép történet a Karinthy Ferenc darabja alapján színre vitt Gellérthegyi álmok, amelyben a közönség két, a háború borzalmai elől menekülő – Schell Judit és Finta Gábor által megformált – fiatal egymásra találásának lehet tanúja. A próza és tánc által megelevenedő előadást egy olyan különleges vetítési technika teszi felejthetetlenül plasztikussá, amely prózai színházban egészen újszerű és lenyűgöző hatást kelt.

Ketten egyedül

Szintén Schell Juditot láthatod abban a kétszereplős darabban, amelyben Csányi Sándor partnereként lép színpadra. A Ketten egyedülben a párkapcsolatuk kezdetén járó, egymásnak megnyílni csak nehezen tudó emberek életébe tekinthetsz be.

A darab aktualitása, hogy jellemző nagyvárosi problémát fogalmaz meg. Az eredeti darabot, amelyet Terrence McNally, amerikai drámaíró jegyez, Frankie és Johnny a holdfényben címmel mutatták be Amerikában. A színpadi műből nagy sikerű hollywoodi filmváltozat is készült Al Pacinóval és Michelle Pfeifferrel a főszerepben, amelyet Krumplirózsa címmel láthatott a magyar közönség.

Amerikai bölény

A darab fanyar, sajátos humorral mesél szeretetről, hűségről, bizalomról, amelyek a világ torz tükörképét mutatják - ez az Amerikai bölény című előadás. Csányi Sándor partnerei Szervét Tibor és Mózes András. David Mamet darabja az 1975-ös chicagói premiere óta a Broadwaytól a West Endig gyakorlatilag az egész világot meghódította, 1996-ban pedig Dustin Hoffman főszereplésével filmre is vitték.

Szervét Tibort egy másik fekete komédiában – Martin McDonaugh: A nagy kézrablás című darabjában is megnézhetjük, amely az Erőszakik és A kripli alkotójának Magyarországon eddig még nem játszott műve: egy gyilkos humorú élet-halál harc.

A párbeszédek Tarantino és Guy Ritchie figuráit idézik, a bűnügyi történetben mintha a Sin City és a Csupasz pisztoly filmek világa találkozna egymással! Az ír sikerszerző egyetlen Amerikában játszódó darabja 2010-ben debütált a Broadwayn.

Nem mindennapi, szélsőséges élethelyzetben találkozó figuráit Szervét Tibor, Bán Bálint, Szabó Erika és Tamási Zoltán keltik életre.

Orosz hangulatban?

November 27-től látható a Thália Színház Arizona Stúdiójában a Moszkva-Petuski című előadás, amely egy utazás története a moszkvai Kurszki pályaudvartól Petuskiig. A rendkívül szellemes, derűs öniróniával átitatott produkció főhőse, Venya, leginkább csendes, elnéző mosollyal szenvedi el a szovjet mindennapok megpróbáltatásait, illetve abban önmagát.

Tömény alkoholba mártott, kacagtató történet, Venya csapongó képzeletének kusza kavalkádja - látszólag. A felszín alatt azonban egész ember alkotta világunk vakvágányra futásának tragikusan szomorú lenyomata. A Venyegyikt Jerofejev művéből készült előadást Fodor Annamária, Tóth Eszter és Tamási Zoltán játsszák.

Válaszd a Thália Színház előadásait, így kívánva boldog karácsonyt szeretteidnek!

Ezt is szeretjük