Mit csinált együtt Deutsch Tamás és Papcsák Ferenc vasárnap délután?

Az összefogásért tartottak futóversenyt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége október 13-án vasárnap futóversenyt rendezett, amin több mint 150 fogyatékos fiatal és közéleti személyiség futott együtt. A hatszáz méteres családi futásra az ország több pontjáról érkeztek látás-, hallás- és mozgássérült, valamint értelmi fogyatékos gyerekek. A futóversenyhez közéleti személyiségek is csatlakoztak.

A közéleti személyiségek közül részt vett a futóversenyen az ötgyermekes Európai Parlamenti képviselő, Deutsch Tamás, az oktatási ombudsman, Aáry-Tamás, valamint Zugló és Ferencváros polgármestere, Papcsák Ferenc és Bácskai János is.

A futás célja az volt, hogy felhívja a társadalom figyelmét arra, hogy a fogyatékos emberek integrációja kiemelt feladat. Ez eddig különösen nemes gesztus, de sajnos a vasárnap délutáni közös futás nem megoldás például a rokkantak közlekedési nehézségeire vagy a fogyatékos gyerekek kezeléseinek finanszírozására.

Nézd meg képeken, hogy futottak a közéleti személyiségek kéz a kézben a fogyatékos gyerekekkel!

Tüntetés a Pető Intézetért

Miután a parlamentben leszavazták a Párbeszéd Magyarországért társelnöke,Szabó Tímea javaslatát a Pető Intézet megmentése érdekében, szeptember 22-én, vasárnap tüntetést szerveztek az intézményért. A demonstráción felszólalt szülő, volt diák, ott dolgozó és Szabó Tímea is. Nézd meg képeken, hogy zajlott a demonstráció! A kormány azóta bejelentette, hogy állami kézbe veszi az intézetet, így biztosítva jövőjét.

Ezt is szeretjük